
UİD-DER Bostancı şubesi olarak 1 Mayıs’ın ardından yeniden hep beraberdik. Yaşadığımız 1 Mayıs coşkusunu ve heyecanını paylaşmak üzere, 15 Mayıs Pazar günü dostlarımızla bir araya geldik. Öncelikle kendi ellerimizle hazırladığımız yemeklerimizi, UİD-DER sofrasında hep beraber yedik. Ardından Taksim alanındaki 1 Mayıs görüntülerini izleyerek, kortejimizin heyecanını yeniden yaşadık. Etkinliğimizde temsilci arkadaşımızın 1 Mayıs’ı değerlendiren konuşmasının ardından, duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımız sınıf kürsümüz yer aldı.
Sınıf kürsümüzde 1 Mayıs’a derneğimizin kortejiyle katılan arkadaşlarımız, o günkü duygularını bizlerle paylaştılar. Bir arkadaşımız 1 Mayıs alanında kortejimiz yürürken etrafımızdaki insanların tepkilerini şöyle anlattı: “Etrafımızdaki herkes hatıra fotoğrafı çeker gibi bizim kortejimizin resmini çekiyordu. UİD-DER alana örgütlü girip, alandan örgütlü ayrıldığında farkını ortaya koydu. Etrafımızdaki insanların ilgisi de boşuna değildi. Bu ilgileri aynı zamanda, bir yandan örgütlü olmanın güzelliğinin insanları nasıl cezbettiğini, diğer yandan ise insanların örgütlülüğe nasıl da susadığını gösteriyor” dedi.
Diğer bir arkadaşımız ise işyerindeki arkadaşlarına 1 Mayıs’a gideceğini söylediğinde onların “aman gitme dayak yersin” diyerek tepki gösterdiklerini anlattı. Ama o günkü coşku ve heyecanı yaşamanın mutluluğuyla “iyi ki gelmişim, iyi ki UİD-DER gibi işçi örgütleri işçileri alana taşımak için vazgeçmiyor ve mücadele ediyor” dedi. 1 Mayıs’a ilk kez bizimle katılan bir arkadaşımız ise, etkinliğimizde yer alan 1 Mayıs görüntülerini izledikten sonra “1 Mayıs alanında etrafımızdaki insanların bize neden bu kadar meraklı ve güzel baktıklarını şimdi anladım. Böyle güzel bir korteje kim hayran kalmaz ki” dedi. Daha öncesinde 1 Mayıslara tek başına katıldığını anlatan bir arkadaşımız ise “1 Mayıs meydanına tek gitmek başka, UİD-DER’le gitmek, örgütlü gitmek daha bir başka” dedi.
Evet dostlar. UİD-DER olarak 1 Mayıs heyecanını tekrar yaşadığımız bir etkinliğimizi daha gerçekleştirdik. Bir sonraki 1 Mayıs’a daha kitlesel katılmak üzere kollarımızı şimdiden sıvadık.
Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!