
26 Haziran Pazar günü Kıraç’taki dostlarımızla birlikte piknikteydik. Pikniğe deri, sağlık, tekstil, metal ve hizmet sektöründen işçiler katıldı. Piknik alanına gittikten sonra ilk olarak kahvaltı hazırlıklarını yapıp soframızı kurduk. Keyifli bir sohbetle sofraya oturduk. Fabrikalarımızın, işyerlerimizin o kasvetli havasından kurtulmuştuk. Arkadaşlarımızın kendi elleriyle yapmış oldukları kekleri, börekleri keyifle yedik. Kahvaltıdan sonra piknikte sırasıyla neleri yapacağımızı konuştuk. Sohbetimizde sınıf mücadelemizi nasıl büyütebileceğimizi deneyimlerden örnekler vererek tartıştık.
Daha sonra oyunlarımıza geçtik. Kurduğumuz gruplarla maçlar yaptık. Biz oyunlarımızı oynarken de mangalda görevli arkadaşlarımız öğle yemeği için hazırlıklara başladılar. Yemek saati yaklaşırken de yemekten görevli arkadaşlar sofrayı kurdular. İşçi elleriyle hazırlanan soframıza oturduk. Bol neşeli ve bol sohbetli bir öğle yemeği yedik. Yemekten sonra oyunlarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Yorulduktan sonra çaylarımızı alıp oturduk.
Sohbet ederken, yapılacak anayasada bizim ne tür taleplerimiz olacağını konuştuk. Herkes tek tek bütün taleplerini dile getirdi. Bu sohbet örgütlü işçilerin kendi siyasetlerini ne kadar sağlam yaptığını gösterdi. Anlamlı sohbetimizden sonra kalan süremizi de oynayarak geçirdik. Piknik biterken herkes üzerindeki o uzun çalışmaların yorgunluğunu atmış gibiydi ve bu günün bitmesini istemiyordu. Herkes için güzel bir gün oldu. Hem öğrendik, hem de eğlendik.