
Bugün direnişin 23. günü. Hâlâ ilk günkü gibi şevkle sürdürüyoruz mücadelemizi. Bugün daha fazla şevkli olmamızın nedeni, sendikaları tek tek gezerek, sendikaların bilgi, beceri ve tecrübelerinden yararlanmak amacında olduğumuzu anlatmamızdır. Onlarla tek çatı altında yapacağımız toplantı ile eylemliliklere katkı ve desteklerini beklediğimizi anlattık. Bizim haksız dışarıya atılmamız karşısında bütün sendikalar olumlu yönde tek tek katkılarını sunacaklarını söylediler. Mersin’deki işçi dernekleri, sivil toplum örgütleri ve yerel basın da bu konuda duyarlı davranarak her türlü katkı ve desteklerini bize sunabileceklerini söylediler.
Bizler ilk başladığımızda 35 kişilik küçük bir gruptuk. Bugünse içerde bizi destekleyen arkadaşlarımız, Mersin kamuoyu ve sendikalar arkamızda. Yarın bütün toplumun her ferdini arkamıza alarak daha da büyüyeceğimizi, hakkımızı alana kadar da mücadelemizi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğimizi söyleyebiliriz.
Direnişimizin her anını planlı bir şekilde geçiriyoruz. Sabah 7’de çadırda olmak üzere hepimiz çoluk çocuğumuzu bırakıp kendi imkânlarımızla limana geliyoruz. Birkaç arkadaşımız limanın kapısında kaçak işçi kontrolü ve giren-çıkan işçilerle sohbet etmek için görevli oluyor. Birkaç arkadaşımız sendikaları tek tek gezmek için görevli oluyor. Birkaç arkadaşımız, sendikamızla, valilikle görüşüp bizlere son gelişmeleri aktarıyor. İki arkadaşımız çayların demlenmesi ve su taşınması ile görevli oluyor. İki arkadaşımız arabası ile ulaşım işini sağlıyor. Üç arkadaşımız basın işleriyle ilgileniyor. Her gün vardiyalı bir şekilde beş arkadaşımız ise gece çadırda nöbetçi olarak görev alıyor. Her günümüzün planlı olduğu direniş çadırımızda günler ilerledikçe direnişimiz de ilerliyor.