- Yunanistan’da 48 saatlik genel grev yüz binlerce işçinin katılımıyla gerçekleşti. İşçiler Atina’da parlamento önünde toplanırken, grevin ikinci gününde polisin eylemcilere biber gazıyla saldırması sırasında 53 yaşındaki bir inşaat işçisi kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
- İspanya’da öğretmenler kadro kısıtlamalarına karşı geniş bir katılımla greve gitti.
- İngiltere ordusunda taşeron olarak çalışan sivil mühendisler, ücret eşitsizliğini protesto için greve gitti. Ratcliffe enerji santralinde çalışan ücretlerde yüzde 30 kesinti ile karşı karşıya kalan yüzlerce inşaat işçisi Nottingham kentinde eylem yaptı. Eylül sonunda North Lincolnshire petrol rafinerilerinde çalışan yaklaşık 200 inşaat işçisi yine ücret kesintilerini protesto eylemi yapmışlardı.
- Almanya’da üniversitede çalışan hekimler uzun süredir devam eden ücret ve çalışma şartları konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle 3 gün boyunca 2’şer saat iş durdurdu.
- Fransa’da yüz binlerce öğretmen bütçe ve kadro kesintilerini protesto için iş bıraktı. 11 Ekimde ise hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı 39 şehirde 193 protesto gösterisi düzelendi. Yine Fransa’da LyondellBasell’s Berre l’Etang rafinerisi işçileri 6 gün süren grevlerini 24 saat daha uzattılar. Şirket geçen haftalarda fabrikanın kapatılacağını ve bundan 370 kadar kişinin etkileneceğini duyurmuştu. Rafineri işçileri geçen yıl bu sektörde bir dizi grev gerçekleştirmişlerdi.
- İrlanda’da ilaç devi Boots firmasının çalışanları, ücret ve ikramiyelerde kesintiler ve ücretli çay molalarının kaldırılmasını protesto etti. Limerick kentinde ise bir bölge hastanesinde hemşireler birimlerdeki aşırı iş yükünü protesto için 4 saatliğine iş bıraktı. Hemşireler, bütçe kesintileri ve işe alımların ertelenmesinin yatak kapasitesinde yetersizliğe ve kötü klinik koşullarına neden olduğunu dile getiriyorlar.
- Macaristan’da on binlerce işçi, düşük ücretlere ve iş koşullarının belirsizliğine yol açan iş kanunu, vergi kanunu ve diğer kanunlarla ilgili değişiklik yapılması talebiyle meydanları doldurdu. Eylemde, aralarında demiryolu, iletişim, eğitim, güvenlik, itfaiye ve elektrik işçilerinin de bulunduğu çeşitli sektörlerden işçiler yer aldılar. Macaristan Avrupa Birliği ülkeleri arasında istihdam oranı en düşük olan ülke.
- Rusya’nın doğusunda, 7 Ekimde, 200 okulda öğretmenler ücret artışı talebiyle hükümet binaları yakınlarında protesto gösterileri düzenledi. Protestocular “milletvekilleri öğretmelerle aynı maaşı alsın” yazılı dövizler taşıdılar. Bir kimya fabrikasında ise 150 işçi ödenmemiş ücretleri için greve gitti.
- Bulgaristan’da bir Rus bankasına satılan sigara fabrikasında 200 işçi, iş güvencelerinin tehdit altında olması nedeniyle greve gitti.