
Basın açıklamasını BMİS adına Adnan Serdaroğlu yaptı. Serdaroğlu’nun konuşmasının ardından farklı ülkelerden gelen konuklar söz aldılar. Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (IMF) adına söz alan Kristyne Peter şunları ifade etti: “Dünyanın 20 ülkesinden uluslararası delegasyon adına burada bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Burada GEA patronunun işçilere karşı tavrından, sendikasızlaştırma girişimlerinden, sendikal hakları ihlal etmesinden dolayı öfkeliyiz. Burada yaşananlar utanç vericidir. Bizler bir kampanya başlatıyoruz. Bütün işçiler sendikalı olarak işe geri alınana kadar dünyanın her yerinde mücadele edeceğiz.” Sözlerine son verirken hem İngilizce hem de Türkçe “Birleşen İşçiler Yenilmezler” sloganı atıldı.
Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) adına yapılan konuşmada ise şu ifadeler yer aldı: “Yoldaşlar sendikaya üye olmak hem ulusal hem de uluslararası bir insan hakkıdır. Yalnızca bu hakları kullandıkları için, patron tarafından işten atılan direnişçi işçilerin her türlü hak mücadelesine ICEM olarak destek veriyoruz ve dayanışmamızı iletiyoruz. Emeğin sınıfsal mücadelesini birleşerek ve mücadele ederek yükseltebiliriz. Yaşasın işçi sınıfının uluslararası mücadelesi!”
ICEM’in ardından Uluslararası Gıda İşçileri Sendikası adına söz alan Kirill Buketor ise şunları söyledi: “Burada görülüyor ki GEA patronunun birçok ülkede fabrikası var ve parası da çok. Ama biz işçiler dünyanın her yerindeyiz ve daha güçlüyüz. GEA patronu biz işçilere savaş açtı, bu savaşı kabul ediyoruz. Adalet yoksa barış da yok.” Uluslararası ziyaretçilerin konuşmalarının ardından basın açıklaması sona erdi.