Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)

Anasayfa > İşçi Hareketi > Grev ve Direnişler > Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Gebze’de Basın Açıklaması

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Gebze’de Basın Açıklaması

Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri KESK, DİSK, TMMOB ve TTB 3 Aralık Cumartesi günü ülke genelinde toplumsal muhalefete yönelik baskılar için yürüyüş ve basın açıklamaları düzenlediler. Bu çerçevede Gebze’de saat 17.00’da Eğitim-Sen, Emekli-Sen, EMEP, ÖDP, ESP ve BDP’nin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Gebze Eski Çarşı başında toplanan yaklaşık 70 kişilik grup sloganlar eşliğinde Tarihi Çeşme Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Gözaltılar Tutuklamalar Baskılar Bizi Yıldıramaz!” sloganları atıldı. Yürüyüş sonunda basın açıklamasını Eğitim-Sen Şube Başkanı gerçekleştirdi. Açıklamada son zamanlarda AKP hükümeti tarafından toplumsal muhalefete, ilerici-devrimci güçlere ve Kürtlere karşı yürütülen yoğun gözaltı ve tutuklamalara değinildi. Açıklamada, KESK Genel Başkanı da dâhil toplam 25 KESK’li yöneticinin sendikal faaliyetlerden ötürü 6’şar yıl 3’er ay ceza aldığı ve halen cezaevinde 33 KESK’li arkadaşlarının bulunduğu belirtildi.

Basın açıklaması, Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerinin “Özel yetkili mahkemeler ve TMY kaldırılmalı, gözaltı ve operasyonlar durdurulmalı, hukuka aykırı tutuklananlar derhal serbest bırakılmalı” taleplerinin dile getirilmesiyle son buldu.

  • Grev ve Direnişler [1]

Kaynak URL: https://uidder.org/emek_ve_demokrasi_gucleri%E2%80%99nden_gebze%E2%80%99de_basin_aciklamasi.htm

Links
[1] https://uidder.org/taxonomy/term/309