Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)


İran: Rıza Şahabi Açlık Grevini Sona Erdirdi

shahabi.jpg [1]

Destek mesajı gönderen işçilerden, sendikalardan ve emek örgütlerinden gelen çağrılar üzerine, Rıza Şahabi, 22 Aralık akşamı açlık grevini sona erdirdi. Vahid Otobüs Şirketi Sendikasının yöneticilerinden biri olan Şahabi, 30 gündür açlık grevindeydi.

Açlık grevini bitirmesinin ardından Şahabi şu açıklamayı yaptı: “Ölüm orucuma devam etmek istememe rağmen, sizlerden gelen istek üzerine açlık grevimi sona erdirmeye karar verdim.”

Rıza Şahabi İran rejimi tarafından, 18 aydan fazla bir süredir, “yabancılarla temas kurmak” uydurma suçlamasıyla Evin Cezaevinde tutuluyor. Şahabi bu süre boyunca tek başına bir hücreye hapsedildi ve tıbbi tedavisi engellendi. Fiziksel işkence, psikolojik baskılar ve açlık grevi nedeniyle Şahabi fiziken son derece zayıf düşmüş durumda.

İranlı İşçilerin Dayanışma Ağı, İranlı işçi aktivistlerin kötü durumuyla ilgilenen tüm sendikacıları, emek aktivistlerini ve diğer ilgilileri Rıza Şahabi ve diğer tüm sınıf savaşı tutsakları koşulsuz olarak serbest bırakılana kadar eylemlerini ve baskılarını devam ettirmeye çağırıyor.

Kaynak: Iranian Workers' Solidarity Network [2]


Kaynak URL: https://uidder.org/iran_riza_sahabi_aclik_grevini_sona_erdirdi.htm

Links
[1] https://uidder.org/file/shahabijpg
[2] http://www.iwsn.org/labour/shahabi-hunger-strike-22dec11.htm