
Dünya işçi sınıfı ayakta. Yaşanan ekonomik krizin faturasını işçi sınıfına kesmek için birbiri ardına yasalar çıkaran hükümetlere karşı Avrupalı ve Amerikalı işçiler meydanlarda. 2008 yılında küresel boyutta patlayan kriz sonrasında, patronların saldırılarına karşı başta Yunanistan olmak üzere Avrupa işçi sınıfı birçok grev ve gösteriyle meydanlardaki yerini aldı. Bu yılın Eylül ayında ise isyan dalgası Amerika’ya ulaştı. “Biz %99’uz” diyen Amerikalı işçiler, devletin, bankaları ve patronları kurtarıp bunun faturasının kendilerine kesilmesine karşı çıkıyorlar. Uzun yıllar sonra hareketlenen Amerikan işçi sınıfı “İşgal Et” şiarıyla mücadelesini yükseltiyor. Bu kapsamda da 15 Ekimde dünya çapında 82 ülkede, 951 şehirde yüz binlerce kişi sömürü düzenine karşı tepkisini ortaya koydu.
Derneğimizin Gebze temsilciliğinde, dünyada yaşanan bu mücadeleleri anlatan “%99 Ayakta” başlıklı bir seminer düzenledik. Birçok sektörden işçinin katıldığı seminerde, dünyada yükselen mücadeleler ve bu mücadelelerin nasıl örgütlü bir güce dönüşeceği anlatıldı.
AKP hükümetinin işçi haklarına yönelik yeni saldırı paketi yolda. Eğer Türkiyeli işçiler olarak dünyanın diğer bölgesindeki sınıf kardeşlerimiz gibi mücadeleye girişmezsek, elimizde kalan son haklar da yok olacak. Bunun olmaması için tek yol örgütlü mücadele!