Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)


“Kimin Yılı? Bizim Yılımız”

“Wall Street’i İşgal Et” hareketi, gelir dağılımındaki adaletsizliği, büyüyen işsizliği, düşük ücretleri, sosyal haklardaki kesintileri protesto etmek için, yılbaşı gecesinde eylemlerin başladığı Zuccotti Park’taydı. Bir avuç azınlık yeni yılı büyük kârlar ve şaşalı kutlamalarla karşıladı. Ancak yoksul çoğunluk kapitalizme öfkeli olarak girdi. Ayrıca yeni yıla grevlerle ve eylemlerle giren binlerce işçi vardı. Yılbaşı gecesi,“Wall Street’i İşgal Et!” ve “Biz Yüzde 99’uz” pankartları açan kitle Zuccotti Park’a doğru yürüyüşe geçti. Yeni yılda işçi sınıfının mücadelesinin büyüyeceğini ifade eden “Kimin Yılı? Bizim Yılımız” sloganını attı.

Parkın çevresini saran polis, kitleye biber gazlarıyla, coplarla saldırdı. 68 göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında eylemle ilgisi olmayan, yoldan geçen insanlar da var. Hatta o esnada oradan geçen bir film yıldızı bir göstericiye yardım etmek isterken polisin hışmına uğradı.

Küresel krizin faturasını işçi sınıfına kesen sermaye sınıfı, işsizlik, yoksulluk ve yıkım anlamına gelen bu faturayı ödemeyi reddedenlere karşı pervasızca şiddet kullanmaktan kaçınmıyor. Ancak bu baskılar işçi sınıfını sindirmeye yetmiyor. İşçi sınıfı dünyanın dört bir yanında eylemlerini büyütüyor. 


Kaynak URL: https://uidder.org/kimin_yili_bizim_yilimiz.htm