
İşçilerin birlik ve dayanışma örgütü UİD-DER, her alanda canla başla çalışmaya devam ediyor. Kırmızı önlüklü ve kırmızı şapkalı UİD-DER’li işçiler; bir bakmışsınız fabrika önündeler, bir bakmışsınız işçi mahallelerindeler, bir bakmışsınız semt pazarlarındalar, bir bakmışsınız kent merkezlerindeler. “Kırmızı Önlük ve Şapka” arılar gibi hünerli ve bereketli; her yere gidiyor, her yerde işçi-emekçi halka gerçekleri anlatıyor.
Kıdem tazminatının gaspına karşı başlattığımız imza kampanyasında, yüz binlerce insana ulaştık. Yüz binlerce insana kıdem tazminatı gerçeğini anlattık ve 60 bine yakın imza topladık. Bu kampanya sırasında on binlerce işçi UİD-DER’e teşekkür etti: İyi ki vardı ve işçileri bilinçlendiriyordu. Yüzlerce sendikalı işçi, kendi sendikalarının hiçbir şey yapmadığını, ama UİD-DER’in çok çalıştığını söyledi. Derneğimiz, işçilerin tepkisini ortaya koymak için topladığı imzaları Meclise ulaştıracak: “Görüyoruz, sessiz değiliz, haksızlığı kabul etmiyoruz, boyun eğmiyoruz!” diyecek.
“Kırmızı önlük ve şapka” bir taraftan da işçileri bilinçlendirmeye dönük eğitimler sürdürüyor. Geçtiğimiz ay içinde UİD-DER’in tüm temsilciliklerinde “Neden Yoksullaşıyoruz, Nasıl Sömürülüyoruz?” başlığı altında seminerler yapıldı. Bu seminerlere yüzlerce işçi katıldı. 8 Mart Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü, yoğun katılımla, 4-11 Mart tarihleri arasında tüm temsilciliklerimizde kutlandı. İşyerlerinden ve işçi mahallelerinden yoğun katılımların olduğu etkinliklerde, emekçi kadınlara karanfiller dağıtıldı; 8 Mart’ın ne olduğu anlatıldı; şarkılar söylenip şiirler okundu. İşçi sınıfına yaraşır bir birlik ve dayanışma ortaya kondu.
“Kırmızı önlük ve şapka” şimdi 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Kıdem tazminatının gaspı ve Genel Sağlık Sigortası adı altında yapılan soygun durdurulsun; iş kazaları ve ölümler dursun; iş saatleri düşürülsün ve ücretler yükseltilsin şiarlarıyla 1 Mayıs’a yürüyoruz.