Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)


UİD-DER’de Örgütlenip Daha Güçlü Olacağız!

Sarıgazi’den bir metal işçisi

23.05.2012

Ben bir metal işçisi olarak tüm işçi ve emekçi arkadaşlarımıza selamlarımı yolluyorum. Ben UİD-DER ile 1 Mayıs’a katıldım. UİD-DER’le 1 Mayıs çok güzel geçti. Taksim’de tüm işçi arkadaşlarımla bir arada olmaktan mutluluk duydum.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki işçiye kıymet verilmiyor. Halklara kötü muameleler yapılıyor. Tuzla tersanelerinde işçiler düşük ücretle, sigortasız çalıştırılıyor. Ölen işçi arkadaşlarımızın haberlerini almak beni derinden üzüyor. Zonguldak maden işçilerinin iş cinayetlerinde yaşamlarını kaybettiklerinin haberlerini alıyoruz. Çoğu işçi asgari ücretle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Her şeye rağmen biz işçiyiz, alnımızdan akan terin karşılığını istiyoruz. En düşük ev kirası 400 lira. Elektrik, doğalgaz ve suya zam üstüne zam yapılıyor. Asgari ücret ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmiyor. 1960’larda, 70’lerde işçiler alın terlerinin karşılığını almak için grevler, eylemler başlattı. Yürüyüşler yaptılar. Yüz binlerce arkadaşımız bir araya geldi. İşte örgütlülük budur. Uykudan uyanma zamanımız geldi. İşçi arkadaşlarım biz yoksak patron bir hiçtir.

UİD-DER’de birleşelim. Ne olursak olalım ister Alevi, ister Sünni, ister Türk, ister Kürt sonuçta işçiyiz. Sesimize ses verin. Gün birlik olma günüdür. Gelecek nesillerimiz için, iş saatlerinin kısaltılması için, daha yüksek ücret almak için UİD-DER’de buluşalım, örgütlenelim. Patronların bizi bağladığı zincirleri kırma zamanıdır. Daha ne duruyoruz? UİD-DER’de buluşalım. Daha güzel günleri UİD-DER’le göreceğiz. Buradan bütün işçi arkadaşlarıma selamlarımı yolluyorum.

UİD-DER Yürüyor, Mücadele Büyüyor!

Tarlalarda Biz, Fabrikalarda Biz Hayatı Yaratır Ellerimiz!


Kaynak URL: https://uidder.org/uid_der_de_orgutlenip_daha_guclu_olacagiz.htm_0