
İş cinayetleri dur durak bilmiyor. Şimdi de Yozgat’ın Sorgun ilçesinde çöken maden ocağının altında kalan işçilerden 6’sı enkaz altından çıkarıldı. Çıkarılan işçilerden beşi yaralıydı, bir tanesi ise patronların kâr hırsının kurbanı oldu. Genç yaşta yaşamını yitiren Ömer Kılıçer geride gözü yaşlı ailesini ve çocuklarını bıraktı.
Aynı maden ocağında 1995’te de 38 madenci patronların kâr hırsının kurbanı olmuştu. Can güvenliğinden çok kâr güvenliğini düşünen patronlar hemen her yerde işçilerin yaşamını hiçe sayıyor. Hemen her ay yüzlerce işçi patronlara kurban gidiyor. İşçiler öldükçe patronlar büyüyor.
Güya insanların canını çok düşünen ve yaşama hakkını savunan koca başbakan ana karnındaki ceninlerin yaşam hakkını savunurken koca bir yaşamı var eden işçilerin ölmesini görmezden gelmektedir. Neredeyse hemen her ay yüzlerce işçi iş kazalarında yaşamlarını yitirmesine rağmen adam gibi bir önlem alınmamaktadır. Özellikle tarım işlerinde yaz gelmesiyle birlikte birçok iş kazası yaşanmasına rağmen bunlar gündeme bile gelmemekte, sanayide ise iş kazası geçiren işçiler anlaşmalı hastanelere götürüldüğü için iş kazası tutanağı tutulmamaktadır, haliyle binlerce işçi mağdur duruma düşmektedir.
Biz işçiler örgütlü davranmadığımız ve patronlara can güvenliği önlemlerini aldırtamadığımız için daha genç yaşta arkadaşlarımızı birer birer kurban veriyoruz. Patronlar bu iş kazalarından sorumlu tutulmuyor, tutulsa da çok komik bir kefaletle serbest bırakılıyorlar. Oysa işyerlerinde tedbir almayan patronlar çok büyük bir insanlık şuçu işlemektedir.
İş kazalarının ve işçi ölümlerinin son bulması işçilerin örgütlü mücadelesi ile mümkündür.
Yaşasın işçilerin mücadele birliği!