
Yapılan sunumlarda ve video gösterimlerinde derneğimizin kuruluşundan bu yana işçi sınıfı içinde canla başla yürüttüğü çalışmalar anlatıldı. Her gün mücadeleye yeni işçilerin katıldığı ve UİD-DER’in büyüdüğü hatırlatıldı. Yapılan çalışmalar ve onlardan alınan sonuçlar bu büyümenin en açık kanıtıdır.
Sarıgazi’deki şenlikte UİD-DER Başkanı Bayram Yılmaz bir konuşma yaparken, Ankara’daki şenlikte UİD-DER yönetiminin mesajı okundu. Programımız süresince daha önce yürüttüğümüz çalışmalar ve kampanyalara dair görüntüler izlendi. UİD-DER’in çalışmalarının görüntülerini
izlerken, mücadelemizin haklılığı ve emeğimizin boşa gitmediğini görmenin gururuyla her birimizin göğsü kabardı. Şenliğimizde, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Neşet Ertaş’ı da türküleriyle andık. İş kazalarına karşı başlayacak kampanyanın duyurusunun ardından şenliğimiz, sendikalı-sendikasız, tüm işçilerin UİD-DER çatısı altında birleşmesi ve örgütlenmesi çağrısıyla son buldu.Şenliğin ardından sohbet ettiğimiz işçi kardeşlerimiz, etkinliğimizden çok etkilendiklerini anlattılar. UİD-DER’in yaptığı her işe çok önem verdiğini gözlemlediklerini, anlatılanlardan, sunumdan, müziklerden, görüntülerden çok etkilendiklerini belirttiler. “UİD-DER’li işçilerin bütün bu işlerin altından başarıyla kalkması, bizim kendimize ve diğer işçilere olan güvenimizi arttırıyor. Örgütlü işçi güçlü işçiymiş” dediler.