
Yapılan denetimler sonrası 5 ay önce kapatılan fakat kaçak olarak çalıştırılmaya devam edilen bir kömür ocağında meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi. Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’ta bulunan kaçak kömür ocağında çalıştırılan Ural Topraklı (61), tavan kısmında meydana gelen toprak kaymasıyla oluşan göçüğün altında kalarak hayatını kaybetti.
Kömür ocağı kapatılmış olmasına rağmen, patronun ocağı çalıştırmaya devam etmesi, ocağa işçi indirmesi cinayete davetiye çıkartmaktı. Meydana gelen “iş kazası” ve iş cinayetine, ocağın çalışmasına göz yuman ve kapalı kalması için denetim yapmayanlar da ortaktır. Fabrikalarda, madenlerde her gün onlarca iş kazası meydana geliyor, birçok işçi kardeşimiz sermayenin doymak bilmez kâr hırsının kurbanı oluyor. Denetlemeler ya hiç yapılmıyor ya da yetersiz kalıyor. Son iş cinayetinin gösterdiği gibi, eksikliklere göz yumuluyor. İşçinin yaşamının ve sağlığının patronlar sınıfı ve onların çıkarına hizmet eden hükümetlerin umurunda olmadığını iş cinayetleri gözler önüne seriyor.
İş cinayetlerine “dur” demek için işçiler bir araya gelmeli ve UİD-DER’in “İş Kazaları Kader Değildir, İş Cinayetlerini Durduralım!” kampanyasına omuz vermelidirler!