
Direnişlerinin 144. gününde Süreyyapaşa Hastanesi işçileri, hastane yönetimi ile yaptıkları toplantıda işbaşı yapmak üzere anlaştılar.
13 Aralık Perşembe günü gerçekleşen toplantıda hastane yöneticisi, işçilerin her birinin ortalama on yıllık iyi işçiler olduklarını, haklarında hiç tutanak olmadığını ifade etti. Artık beyaz bir sayfa açtıklarını söyleyen yönetici, direnişçi işçileri işe geri almak istediğini açıkladı. İşçilerden birisi 14 Aralıkta iş başı yaparken, diğerlerinin de önümüzdeki günlerde iş başı yapması bekleniyor.
Hastane yönetimi, işçilere verdiği söz üzerine direniş çadırının kaldırılmasını istedi. Ancak iki işçi, işbaşı yapana kadar direniş çadırında kalmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
İşçilerin kararlı tutumu ve direnişi bir kere daha sonuç verdi. İşçiler, 144 gün boyunca direndi ve emeklerine sahip çıktılar. İşçilerin bu tutumu hastane yönetimine geri adım attırdı.