
Mersin Limanı’nda bir işçi forkliftin altında kalarak iş kazası geçirdi. Konteynırlarda yükleme-boşaltma yapan işçi kardeşimiz forkliftin çarpması sonucu yere düştü ve ayağı forkliftin altında kaldı. 3 yerden ayağı kırılan ve bacağında lif kopan işçi kardeşimiz, geçirdiği ameliyatın ardından taburcu edildi.
Mersin Limanı’nda çalışan işçilerle birlikte ziyaret ettiğimiz işçi kardeşimiz, iyileşmesinin çok zaman alacağını belirtti. Mersin Limanı’nda çalışan işçiler, liman sahasında forkliftlerin dönüş alanlarının çok dar olduğunu, kazanın bu nedenle yaşandığını ifade ettiler. Daha önce de forklift çarpması sonucu benzer kazaların yaşandığını belirten işçiler, “arkadaşımızın ayağına platin konuldu. 8-9 ay çalışamaz. Ayağa kalkamaz. Sahada yükleme boşaltma yapılan alan çok dar. Forklift dönüşlerini o dar alanda nasıl yapacak?” dediler.
Bir süre önce limanda topladıkları imzalarla “İş Kazaları Kader Değildir, İşçi Ölümlerini Durduralım!” kampanyamıza güç veren işçi kardeşlerimiz, iş kazası geçiren arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını belirttiler.