
Genel-İş Sendikası ile İzmir Konak Belediyesi’nin şirketi Merbel A.Ş. arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için 16 Mayısta grev kararı asıldı.
Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube üyesi olan 683 işçiyi kapsayan ve dört aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Konak Belediyesi’nin sendikanın taleplerini kabul etmemesi üzerine grev kararı alındı. Bir anlaşma sağlanmadığı durumda 60 gün içerisinde işçiler greve çıkacak.
İşçiler, “Yaşasın Onurlu Mücadelemiz”, “Yaşasın İş Ekmek Mücadelemiz” pankartları ile öğle yemek molası saatinde belediyenin önünde toplandılar. Grev kararı hakkında konuşan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, Konak Belediyesi Merbel işçilerinin ilçenin yaşanabilir olması için zor şartlarda gece-gündüz demeden çalıştıklarını, toplu sözleşme görüşmelerinde talepleri kabul edilmediği için grev kararı aldıklarını, talepleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.