
Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde direnişte olan Plasko Plastik fabrikası işçilerine 24 Mayısta Brezilya Kimya İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve yöneticileri direniş yerine gelerek destek ziyaretinde bulundular.
Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, sürdürdükleri direnişe yapılan ziyaretin önemli olduğunu, verdikleri mücadelede böyle desteklerin kazanmaları açısından önemli olduğunu vurguladı. Direnişçi işçiler, Brezilya’dan kendilerine destek ziyaretine gelen sendika yöneticilerinin “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganıyla karşıladılar.
Petrol-İş Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Nimetullah Sözen yaptığı konuşmada, işçilerin yaşadığı sorunların ve mücadelesinin dünyanın her yerinde aynı olduğunu belirtti. İşçilerin yasal ve anayasal hakkı olan sendikalaşma karşısında patronların işten atma saldırısı ile yasadışı davrandığını dile getiren Sözen, sendika olarak kararlı olduklarını vurgulayarak, “Siz Petrol-İş’e güvenip üye oldunuz, biz Petrol-İş Sendikası olarak elimizden ne geliyorsa katkımızı sunmaya devam edeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Brezilya Kimya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Paulo Lage ise yaptığı konuşmada, Plasko işçilerinin verdiği mücadelenin önemli olduğunu, kimya İşçileri Sendikası olarak işçileri desteklediklerinin vurguladı. Lage, “Sizin yürüttüğünüz mücadele sadece bu bölgeye ve işyerine ait bir mücadele değil, sizin bu mücadelenizi sahipleniyoruz ve bundan sonra bu mücadele bizim de mücadelemizdir” diye konuştu.