
DHL’den sendikalı olarak çalışmak isteyen ve bu nedenle “performans düşüklüğü” gerekçe gösterilerek işten atılan işçiler 358 gündür işlerine sendikalı olarak dönmek için mücadele ediyorlar. Direnişçi işçilerden Korcan Yılmaz için Yargıtay 11 Haziranda işe iade kararı verdi. Mahkeme, Korcan Yılmaz’ın sendikal nedenle işten atıldığına karar vererek, bir yıllık maaşı tutarında bir tazminat ve boşta geçen süre için ise 4 aylık maaş ödenmesini karara bağladı.
Bakırköy 13. İş Mahkemesi 18 Ocakta Korcan Yılmaz hakkında işe iade kararı vermişti. DHL yönetimi karara itiraz ederek dosyayı Yargıtay’a götürmüştü. Yargıtay, Yılmaz’ın sendikal nedenle işten atıldığına ve işe iadesine karar verdi.
TÜMTİS, Yargıtay kararının ardından bir açıklama yaparak, “Sendikamız DHL Lojistik A.Ş.’de bir yılı aşkın bir süredir örgütlenme çalışmasını sürdürüyor. DHL işvereni sendikal örgütlenmemizin önüne geçmek için bu güne kadar pek çok yönteme başvurdu. İşverenin yoğun baskıları nedeniyle zor koşullarda yürüttüğümüz bu çalışma esnasında 37 üyemiz işten çıkarıldı. Sendikalı olarak işine geri dönme mücadelesi veren işçiler sendikamız önderliğinde 358 günden bu yana İstanbul, Gebze ve Bursa’da DHL depoları önünde direnişlerini sürdürüyorlar” dedi.
TÜMTİS yönetimi, işten atılan işçilerin tamamının açılan işe iade davalarını kazandıklarını hatırlattı. TÜMTİS açıklamanın devamında şu sözlere yer verdi: “DHL işvereni, sendikal mücadelemizin önüne geçmek için bir taraftan işçileri zorla Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma-İş’e üye yapmaya çalışıyor, bir taraftan da işçilerin direniş çadırlarını yıktırarak işçiler üzerinde her türlü baskıyı uyguluyor. Tam da böylesi bir süreçte mahkeme tarafından verilen bu karar, işçilerin mücadelesinde ne kadar haklı olduklarını bir kez daha göstermiş oldu. Bir yılı aşkın bir süredir devam eden sendikalaşma mücadelesinde işveren tarafından işten çıkarılan ve işe dönme mücadelesi yürüten üyelerimiz direnişlerinin 358. gününde kazandıkları hukuk zaferiyle daha da bilendiler.”