
Mersin Limanı’nda taşeronlaştırmaya ve hak gasplarına karşı iş durduran ve eylemler yapan işçilerden 34’ü 1 Martta işten atılmıştı. Liman işçileri, işten atılan 34 arkadaşlarına sahip çıkmak ve taşeronlaşmanın önüne geçmek için Nisan ayı başında 53 saatlik bir iş durdurma eylemi gerçekleştirmişlerdi. İşçilerin haklı direnişi sonucu MIP ile Liman-İş yönetimi arasında bir anlaşma sağlanmış ve direniş sona ermişti. Direnişten bir süre sonra 6 Uğur-San işçisi işbaşı yapmış, 28 işçi ise sendikada süreci takip etmeye başlamıştı.
2 Uğur-San işçisinin daha limanın ana sahası dışında işbaşı yapmasının ardından 11 Haziran itibariyle kademeli olarak 20 MIP işçisi limanda yeniden işbaşı yaptı. 2 işçi ise tazminatlarını alarak işbaşı yapmadılar. Kalan 4 MIP işçisinin durumunun ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.
Limana dönen işçiler limanın ana sahası dışında işbaşı yaptırıldığı için terberg, operatörlük ve beden işçiliği olan asıl işlerini yapamıyorlar. Liman içindeki işçilerden yalıtılmaya çalışılan mücadeleci işçilerin kavgası devam ediyor. İşçiler, MIP işverenin saldırıları karşında geri adım atmayacaklarını söylüyorlar. Durumu henüz netleşmeyen 4 işçi ile beraber işbaşı yapan işçilerin ana sahaya dönmesi için mücadele veriliyor. Aksi halde verilen mücadelenin heba olacağını belirten işçiler, “Kavga Bitmedi, Daha Yeni Başlıyor” sloganının hakkını vereceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ediyorlar.