
Mersin Limanı’nda, liman dışından bir firmaya ait olan tır ile konteynır taşıyan bir işçi B kapısından limana giriş yaptı. Daha B kapısından liman içine giremeden, liman içinde konteynır taşıyan yük gemisi ile çarpıştı. Kazada tren vagonları raydan çıkarken, tır ikiye bölündü. 50 yaşındaki tır şoförü İbrahim Öğütver kaza sonucunda tır içinde sıkıştı. Kaza sonrası olay yerine gelen liman işçileri ve itfaiye ekipleri, şoför mahallinde sıkışan Öğütver’i çıkarmak için uzun süre uğraş verdi. Bu sırada sağlık görevlilerinin yaptığı kontrollerde, İbrahim Öğütver’in hayatını kaybettiği anlaşıldı. İbrahim Öğütver’in daha birkaç hafta önce işbaşı yaptığı ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Öğütver’in cenazesi, sıkıştığı yerden çıkarılarak Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kazada, 39 yaşındaki güvenlik görevlisi yaralandı. Hastaneye kaldırılan güvenlik görevlisinin kolunun kırıldığı öğrenildi. Olay yerine gelen bir grup tır sürücüsü, B kapısı girişinde sık sık kaza tehlikesi yaşadıklarını ifade ederek, “Kapı girişinde hiçbir güvenlik önlemi yok. Liman yetkililerinin burada bariyer sistemi kurulması konusunda duyarlı olması gerekiyor. Aksi takdirde burada daha çok can yanacak” diyerek tepkisini dile getirdi.
Gün geçmiyor ki yeni bir umutla işe başlayan işçilerin “ihmaller” sonucu ölüm haberleri gelmesin. Bu bir iş kazası değil! Düpedüz cinayet! İşçilerin iş kazalarında yaralanmadığı ve ölmediği bir dünya için, işçilerin birleşmekten ve yaşam hakları için mücadele etmekten başka şansı yok. Son yıllarda işçi mücadelesinin yükseldiği bir yer olan Mersin limanında, işçiler UİD-DER’in yürüttüğü kampanyaya sahip çıkarak 600 imza toplamışlardı. İşçiler ölmesin, sakat kalmasın ve yaralanmasın diye. Yürüttüğümüz kampanyanın ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu her adımda ortaya çıkıyor. En temel hakkımız olan yaşam hakkımız için mücadeleye!