
İş kazalarında yakınlarını yitiren aileler 20. Vicdan ve Adalet Nöbetini gerçekleştirmek için Taksim Tramvay durağında toplanıp Galatasaray Lisesi önüne yürüdüler. Eylemde, Milas-Güllük’te gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 işçi anıldı. “Gaz Ölçümü Yapmadılar, 50 TL’lik Gaz Maskesini Esirgediler, Milas-Güllük’te 7 İşçi Hayatını Kaybetti” pankartını taşıyan işçi yakınları öfkeli olduklarını haykırdılar. İş kazasında yaşamını yitiren bir işçi yakını megafondan “Esenyurt’ta, Van-Bayram Otel’de, Davutpaşa’da, Ostim’de, Kozlu’da, Milas-Güllük’te iş güvenliği önlemi almayanlara karşı öfkeliyiz!” diye seslenirken işçi aileleri, “Öfkeliyiz!” diyerek karşılık verdiler. Peşinden “Sorumlular Belli Adalet İstiyoruz” “Kaza Kader Değil Cinayet”, “Çalışırken Ölmek İstemiyoruz”, “Güllük’ü Unutma Unutturma” sloganlarını atarak Galatasaray Lisesi’nin önüne vardılar. Basın açıklamasını Davutpaşa Patlaması’nda eşini kaybeden İdris Çabuk okudu. Çabuk, iş kazalarının dava süreçlerine ve 17 Haziran 2013’te Milas-Güllük’teki iş kazasına değinerek şöyle dedi: “Hayatını kaybedenlere kusur izafe eden bir soruşturma sonucunu kabul etmeyeceğiz.
2006 yılında kurulan ve o günden bugüne, iş ve işçi güvenliği tedbirlerine dair hiçbir önlem alınmayan zihniyetin sorumlularının peşini bırakmayacağız.Kurulduğu tarihten bu yana denetim sorumluluklarını yerine getirmeyen kamu kurumlarının da peşini bırakmayacağız.
50 TL’lik güvenlik aparatını canlarımızdan esirgeyenleri, gaz ölçümü yapmak için gerekli iş ve işçi güvenliği tedbirlerini almayanların peşini bırakmayacağız.”
Açıklamanın ardından gazeteci Kemal Özmen ailelerle kısa röportajlar yaptı. Hastanede çalışan bir taşeron işçisi tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Biz uzun saatler boyunca işyerlerinde çalışıyoruz ama buna karşılık ne yeterli bir ücret alıyoruz ne de can güvenliğimiz var. Düşünün bir kere insanlara sağlık hizmeti veren bir kuruluş kendi çalışanını en sağlıksız koşullarda çalıştırıyor. Bir arkadaşımız iş güvenliği olmadan kanalizasyon rögarına gönderildi. Arkadaşımız zehirlenip halsizleşti. Ancak arkadaşımıza ‘senin tansiyonun düşmüş eve git dinlen’ dediler. Ama durumu düzelmeyince akşamüzeri arkadaşımız hastaneye gitmek zorunda kaldı.”
Diğer işçi yakınlarının acı duygularını ifade etmelerinin ardından eylem sona erdi.