
Şırnak Çevre Platformu, Toptepe (Avgamasya) bölgesinde kurulması planlanan termik santrali, 1 Şubatta düzenlenen yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe katılan on bine yakın kişi, doğaya zarar verecek termik santrallerin yapılmasına izin vermeyeceklerini haykırdılar.
Yürüyüşe BDP Şırnak İl Yöneticileri, İHD, KESK üyeleri, Cizre, Silopi ve İdil Doğayı Koruma Temsilcileri, Şırnak Barosu avukatları ve Roboskili aileler katıldılar. Şırnak Çevre Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kitle, Ömer Kabak Meydanı’nda toplandı. “Termik Santral İstemiyoruz”, “Ne Termik Ne Nükleer Bu Güneş Bize Yeter!” pankartları ve “Bijî Jiyanek Ekoloji”, “Ji Bo Tenduristiya Mirovan Xwezayek Paqij” “Nefes Almak İstiyorum”, “Şırnak Duman Olmasın, Termik Santral Kurulmasın”, “İş Değil Ölüm Vaat Ediyorsun”, “Termik Santral Kurulmasın!” yazan dövizler taşındı. Kitle Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte “Termik Santrali İstemiyoruz1” sloganları atıldı.
Yürüyüşün ardından platform adına Kürtçe ve Türkçe açıklamalar yapıldı. Barış Cihan, Şırnak’ta yapılması düşünülen termik santrallerinin doğayı tahrip edeceğini ifade ederek, “Bunun için bir kez daha sizlere seslenerek Şırnak’ta termik santral kurulmasına karşıyız. Çünkü termik santral zehirdir, doğamızı katleder. Bu doğa katliamının oluşmasına zemin hazırlayanlar da bu doğa katliamının ortağıdırlar ve insanlığa karşı büyük bir ihanet içindedirler” dedi. Cihan, “Biz burada kurulmak istenen termik santrale karşı demokratik bir şekilde eylemliliklerimizi sürdüreceğiz. Siz de bu halkın sesine kulak verin ve bu oyundan vazgeçin; otuz yıldır dağlarımız, yaylalarımız ve meralarımız bombalanıyor şimdi de kalkmış doğamızı zehirle donatacak termik santraller kurmak istiyorsunuz. Biz Şırnak gençliği, doğa dostları ve onurlu Şırnak halkı olarak doğamızı kirletmenize asla ve asla izin vermeyeceğiz.” Eylem atılan sloganlarla son buldu.