
İstanbul Şişli’de güçlendirme yapılan bir binada 15 Şubatta çökme meydana geldi. 6 işçinin çalıştığı 5 katlı binanın üçüncü katında kolon güçlendirme çalışması yapıldığı sırada, iki kolon çöktü. Yan yatan kolonlardan biri binayı saran tahtaları parçaladı. Kolonların ardından üçüncü katın zemini de çöktü. Kolon üzerinde çalışan Ali Bayır, parçalanan tahtaların arasından park halindeki bir kamyonetin kasasına düşerek ağır yaralandı. Abbas Adıyaman adlı işçiyse, beton blokların altında kaldı. Sağ bacağı kopma noktasına gelen Adıyaman kurtarma ekipleri tarafından göçük altından çıkarıldı.
Isparta Şakirağaç’ta 5 katlı bir inşaatın çatı katında çalışan Mustafa Gözcü, dengesini kaybederek zemine düştü. Ağır yaralanan 51 yaşındaki Gözcü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Maraş’ta faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının bacasında akşam saatlerinde çıkan yangında yoğun dumandan etkilenen 8 işçi hastaneye kaldırıldı.Denizli’de bir halı firmasının işçilerini taşıyan bir servis minibüsü, Cankurtaran mevkiinde yağışlı havanın etkisiyle sürücünün kontrolünden çıkarak devrildi. Yol ortasındaki refüjlere çarparak durabilen minibüsün altında kalan Fatma Ünlübaş hayatını kaybetti. Bir işçinin de kolunun koptuğu kazada, üçü ağır 22 işçi yaralandı. Hayatını kaybeden Fatma Ünlübaş’ın yakınları kaza yerinde sinir krizi geçirdiler.
18 Şubatta, Mersin Tarsus’ta bir inşaatın dış cephesinde sıva yapıldığı sırada iskele çöktü. Bu sırada iskele üzerinde çalışan Cemal Üstündağ ile Müslüm Yıldız, demir yığınları altında kaldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan işçilerden Cemal Üstündağ, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Üstündağ evli ve dört çocuk babasıydı. Antalya’ya bağlı Arapsuyu Mahallesi’nde elektrik trafosunun bakımı sırasında patlama meydana geldi. Bu sırada trafo içinde çalışan Zafer Akman ile Ertem Arıken adlı işçiler ağır yaralındı. Hastaneye kaldırılan işçilerin yüzlerinde ve ellerinde birinci ve ikinci dereceden yanıklar oluştu.19 Şubatta, Zonguldak Kilimli’de özel bir şirketin işlettiği bir kömür ocağında tavan çökmesi sonucu göçük meydana geldi. Yerin 200 metre altında sabaha karşı 04.00 sularında meydana gelen göçükte Recai Akol, kömür yığını altında kaldı. Maden işçilerinin 2 saatlik çalışması sonucu Akol’un cansız bedenine ulaşıldı. Emekliliğine 1 yıl kalan ve 11 yıldır maden işçisi olan Recai Akol, evli ve 2 çocuk babasıydı.
Adıyaman’da Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir inşaatta sıva ustası olarak çalışan Metin Güneş, elektrik akımına kapıldı. 36 yaşındaki Güneş, ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.İstanbul’da Tuzla Orhanlı’da İSKİ’ye ait Atıksu Havzası Şebeke İnşaatında toprak çıkarmak için kullanılan vinç, saat 16.00 sularında, bağlı olduğu kamyondan koparak 15 metrelik çukura düştü. Vinç operatörü Ercan Özbahçeci’nin vinçle birlikte düştüğü çukurda, Muhammet Derik vincin altında kalarak yaralandı.
Vinç operatörü Ercan Özbahçeci ise feci şekilde hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri Özbahçeci’nin cansız bedenini itfaiye aracının vinciyle yukarı çekti.Gerekli iş güvenliği önlemleri alınmadığı için işçiler sudan sebeplerle canlarından olmaya devam ediyorlar. Yaptırımları caydırıcı bulmayan patronlar, maliyet unsuru olarak gördükleri iş güvenliği önlemlerini ısrarla almıyorlar. AKP hükümeti ve devlet ise, işçilerin canını umursamadığı için gerekli denetimleri yapıp gerekli yaptırımları uygulamıyor.
Hiç kuşku yok ki, iş güvenliği önlemlerinin alınmasını sağlayacak gerçek caydırıcı güç işçi sınıfıdır; onun örgütlü mücadelesidir.