
İstanbul Hadımköy’de bulunan Greif (Sunjüt) çuval fabrikası işçileri fabrika işgallerinin 60. gününde polis saldırısına uğramış ve fabrikadan çıkarılmıştı. Direnişin 61. günü fabrika önünde bekleyişe geçen Greif işçileri, Dayanışmalar, Greif Çalışma Grubu’nun organize ettiği dayanışma gecesiyle moral buldu. Dayanışma gecesi 11 Nisan günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda yapıldı.
Dayanışmalar Greif Çalışma Grubu’ndan bir temsilcinin yaptığı açılış konuşmasında, Greif işçilerinin verdikleri mücadelenin işçi sınıfı için önemi vurgulandı. DİSK Tekstil ve DİSK yönetimlerinin direnişe destek vermediğini söyleyen temsilci, Dayanışma Forumları olarak Greif işçilerinin mücadelesinde yanlarında olacaklarını belirtti. Dayanışmalar temsilcisinin konuşmasının ardından, işçi sınıfının mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Greif işçilerinden Çoşkun Alsaç yaşadıkları süreci aktardı. 2 gündür uyumadıklarını ve direnişi sürdürdüklerini belirten Alsaç, verilen mücadelenin işçi sınıfının emek ve insanlık mücadelesi olduğunu söyledi.
Ardından Greif Fabrikası Emekçi Kadın Komisyonu adına bir konuşma yapıldı. Kadın işçiler direnişin en ön saflarında yer aldıklarını, erkek sınıf kardeşleriyle verdikleri mücadelenin kendilerinde yarattığı özgüven ve değişim aktardılar. Greif işçisi kadınlar, tüm emekçi kadınları mücadele etmeye çağırdı. Yapılan konuşmanın ardından “Kadın erkek el ele örgütlü mücadeleye” sloganı atıldı.
Etkinlikte Migros işçileri, Feniş işçileri, GF-Hakan Plastik işçileri ve Punto işçileri konuşmalar yaparak Greif işçilerini selamladılar. Etkinlik boyunca Bandista, Tahribat-ı İsyan, Grup Eski Bando, Bremin Mızıkacıları şarkılar söyledi. Etkinlik 1 Mayıs çağrısıyla son buldu.