
“Boyacılar Sendikası” üyesi ve 11 yıllık hapis cezasına mahkûm edilen Şahruk Zamani, 15 Ocak 2012’de Karaj kentindeki Gohardaş zindanına atılmıştı. Siyasi mahkûmların tutulduğu bu zindan, İslami Özel Kuvvetlerin ve istihbarat bakanlığının denetimi altındadır.
Zamani, 8 Mart 2014’ten bu yana, kendisinin ve Gohardaş zindanındaki tutsakların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla açlık grevindedir.
Bunun üzerine Gohardaş zindanından Kızıl Hisar zindanına sürgün edilmiştir ki bu yeni zindan, uyuşturucu satıcılarının ve bağımlıların tutulduğu bir zindandır.
Bugün itibarıyla Şahruk Zamani’nin açlık grevine başlamasının üzerinden 33 gün geçmiştir. Sağlık durumu oldukça kötüleşmiştir. 20 kilogram kaybeden Şahruk’un hayatı tehlikededir. Onun tutukluluk halinin devam ettirilmesini kınıyor ve Karaj Savcılık Bürosunu çok geç olmadan onu tedavi için hastaneye nakletmeye çağırıyoruz. Karaj Savcılığını, görevini yerine getirmeyi ihmal etme ve dolayısıyla Şahruk’un sağlığından sorumlu olduğu hususunda uyarıyoruz.
Şahruk Zamani’nin protestosunu tam olarak destekliyor ve tüm tutuklu işçilerin serbest bırakılması için derhal harekete geçilmesini istiyoruz.
Sendikalardan ve işçi örgütlerinden İran işçilerine dönük baskı ve düşmanlığa karşı protestoları desteklemelerini talep ediyoruz.
İran İşçi Hareketiyle Dayanışma Komiteleri (Yurtdışı)
nhkommittehamahangi@gmail.com [1]