Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)

Anasayfa > UİD-DER Alanlarda > Mitingler > 1 Mayıs > 1 Mayıs 2014 > Aydınlı’da 1 Mayıs Sabahı

Aydınlı’da 1 Mayıs Sabahı

Tuzla’dan UİD-DER’li işçiler

04.05.2014

1 Mayıs sabahı erkenden işçi dostlarımızla Tuzla temsilciliğimizde buluştuk. Bazı arkadaşlarımız o kadar heyecanlıydı ki kahvaltı için kararlaştırdığımız saatten önce gelmişlerdi. Çaylar demlenmiş, 1 Mayıs coşkusunda birlikte olacağımız dostlar için kahvaltı hazırlıkları başlamıştı. Hepimiz işe koyulduk ve bu anlamlı sabah için soframızı hazırladık. Bir yandan kahvaltı yaparken bir yandan da sohbet ettik. İlk kez 1 Mayıs kutlamalarına katılacak olan genç işçi arkadaşlarımız, hissettiklerini paylaştılar. Hem merak, hem heyecan vardı söylediklerinde. Bir işçi kadın arkadaşımız, ilk kez gelecek olan 9 yaşlarındaki kızı için şöyle diyordu: “Gelmeli tabii ki. Benim yaşadığım sorunları en yakından gören o. Dolayısıyla o da benim yaşadıklarımı yaşıyor aslında. Yarın işçi olacak. Gelsin, o da slogan atsın benimle.”

Kahvaltının ardından, hep birlikte derneğin bulunduğu sokakta kortejimizi oluşturduk. Anne ve babalarıyla gelen çocuklar, bir ellerinde simit bir ellerinde UİD-DER flamalarıyla güzel görüntüler oluşturdular. Bir işçi mahallesi olan Aydınlı’da, sloganlarımızla yürüyüşe başladık. Caddeye çıktığımızda servislerinden el sallayan işçiler, ıslık çalanlar, kornayla eşlik edenler, dükkânlarından çıkıp alkışlarla sloganlarımıza katılan esnaflar… 1 Mayıs coşkusu, Aydınlı’da UİD-DER’in gerçekleştirdiği yürüyüşle yaşandı. Aydınlı merkezine kadar sloganlar atarak yürüyüşümüze devam ettik. Orada da yine işçiler alkışlarla karşıladılar. Yürüyüşümüze katılmak isteyenlere çağrıda bulunduk ve hep birlikte 1 Mayıs marşını söyledik. Ardından otobüslerimizle Gebze’ye doğru, işçilerle buluşmak üzere yola koyulduk. Şarkılarımız ve türkülerimiz yol boyunca devam etti.

Mahallelerimizden, işyerlerimizden, okullarımızdan gelerek hep birlikte 1 Mayıs alanında, bu güne yakışır disiplinimizle coşkumuzla yer aldık. Her geçen gün, mücadele bayrağımızı biraz daha yükselterek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!

  • 1 Mayıs 2014 [1]

Kaynak URL: https://uidder.org/aydinlida_1_mayis_sabahi.htm

Links
[1] https://uidder.org/koseler/1_mayis_2014