
İhale sürecinin bitmesi gerekçe gösterilerek işten atılan (CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı) BELTAŞ işçileri, direnişlerinin 48. günü olan 5 Eylülde Ankara’da bir eylem gerçekleştirdiler. BELTAŞ işçileri, CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayının yapıldığı ATO Congressium’un önünde pankart açarak oturma eylemi yaptılar.
CHP Kurultayında taraflar demokrasi nutukları atarken, dışarıda bekleyen BELTAŞ işçileri CHP’li bir belediyede haksız hukuksuz bir şekilde işten atıldıklarını anlattılar. CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, işçilerin taleplerini görmezden geliyor, grev nedeniyle temizlenmeyen parklardan dolayı işçileri ve sendikayı vicdansız ilan ediyor ve bizzat kendisi eline süpürge alarak grev kırıcılığına soyunuyor, şov yapıyor. BELTAŞ işçileri, Hazinedar’ın bu tutumunu protesto etmek ve işe geri dönmek istediklerini ifade etmek için yaptıkları eylemde haklarını alana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini haykırdılar. Taşeron çalışmayı protesto etmek için “Taşerona Hayır” yazılı tişörtler giyen işçiler, eylem boyunca sık sık “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Direne Direne Kazanacağız!” sloganlarını haykırdılar.
Grevde olan işçilerden 4 kişi grevi büyütmek için gönüllü olarak açlık grevine başladı. BELTAŞ temsilcilerinden Fevzi Korkut talepleri karşılanıncaya kadar açlık grevine devam edeceklerini ifade etti.