
ABD’nin İndiana eyaletinde bulunan Schneider Elektrik işçileri, 5 Ekimde greve gitti. Schneider Elektrik’in işçilerin ücret ve diğer haklarına ilişkin taleplerini karşılamaması üzerine, Uluslararası Makinist ve Hava-Uzay İşçileri Birliği IAM eylem kararı aldı.
Küresel Sanayi İşçileri Federasyonu (IndustriALL), IAM üyelerinin aldığı kararı destekledi. İşçiler, Schneider Elektrik’in son teklifini reddettiler. Çünkü bu teklifle birlikte, işçilerin uzun zamandır belirlenmiş maaş esaslı emeklilik planı ortadan kaldırılmak isteniyor. Ayrıca, ücret zamları çok düşük oranlarda tutuluyor, iş sağlığı ve güvenliği için gerekli ekipmanlar yeterli düzeyde sağlanmıyor, kaza ve hastalık gibi durumlardaki haklar işçilerin elinden alınmak isteniyor.
Schneider Elektrik, işçileri belirlenmiş maaş esaslı emeklilik planından ve emeklilik haklarından vazgeçmeye zorluyor. Sendika ile pazarlık masasına oturmaya yanaşmayan Schneider Elektrik, üretimi İndiyana dışına taşıyacağını söyleyerek işçileri tehdit ediyor.
IndustriALL, Schneider Elektrik’in işçileri tehdit eden ve gözdağı veren tutumunun kendilerini öfkelendirdiğini belirtiyor. 2013 yılı kârı 2,4 milyar dolar olan Schneider Elektrik’in sendikayla görüşmeye yanaşmaması ve işçilerin taleplerinin karşılanmamasının vicdansızlık olduğunu dile getiriyor. Schneider Elektrik’e bir an önce görüşmelere katılma ve işçilerin meşru taleplerinin yerine getirileceği bir toplu sözleşme imzalaması çağrısında bulunuyor.