
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yaz döneminden bu yana gerçekleştirilen işten atmalarla iki bine yakın işçi işini kaybetti. Bu nedenle işten atılan belediye işçileri işlerine geri dönebilmek mücadeleye devam ediyor. İşçiler, aynı zamanda taşerona karşı da mücadele veriyorlar. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla Mersin halkına durumlarını anlatmaya ve duyarlılık yaratmaya çalıştılar. 2 Aralık Salı günü ise, Akdeniz Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla Mersin halkını duyarlı olmaya çağırdılar. Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından işten atılan belediye işçileri imza kampanyası başlattılar.
Eylemde açıklama yapan DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy şöyle konuştu: “İşçilerimizin işten çıkarılmasına yönelik bir furya başlatıldı. Bu furya halen devam ediyor. Çıkarılan işçilerimiz halen işlerine geri dönemediler. Sayın Kocamaz’a sesleniyoruz. Siz işçileri işten çıkardığınız zaman işyerlerinde küçülme yapmadınız, işçi sayısında azaltma yapmadınız. Buna rağmen işçileri çıkardınız. Bu çıkarılan işçilerimizi bir an önce işe geri alın. Sizin yapmış olduğunuz uygulama doğru bir uygulama, doğru bir yöntem değildir. Burada çalışan, emeğini veren, alın terini döken işçilerimiz sizden bir şey istemiyorlar. Kurban Bayramı’nda kurbanlık seçtiğiniz bu işçiler işlerini, aşlarını, ekmeklerini geri istiyorlar. Siyasi yandaşlarınızın işsiz kalmasının sorumlusu burada çalışan işçi arkadaşlarımız değildir. Bir işçiyi işten atıp yerine işçi alarak boşluğu dolduramazsınız, istihdam yaratamazsınız. İstihdam yaratmak genişleme ile olur. Yenice’den Anamur’a koca bir alan var artık. Bu alanlarla daha çok işçi ile başa çıkabilirsiniz. Her yer hizmet bekliyor. Bu hizmeti de işçiler ile yapmak zorundasınız.”
Açılan davada mahkemenin işçilerin işlerine geri dönmeleri yönünde karar verdiğini belirten Göksoy, atılan işçilerin geri alınması ve Mersin halkında duyarlılık yaratmak amacıyla imza kampanyası başlattıklarını belirtti. Gerçekleştirilen açıklamanın ardından belediye işçileri Özgür Çocuk Parkı önünde imza kampanyasını başlattılar. Mersin halkından imza toplayan belediye işçileri, işlerine geri dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.