
Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan İdlip eyaletindeki Cisr El Şuğur kasabasında gerçekleştirilen katliamda 68 kişi hayatını kaybetti. El Nusra’nın İştebrak köyünde 68 Aleviyi katletmesi 1 Mayıs akşamı Aydınlı’da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile lanetlendi. Aydınlı Tepe durağında toplanan kitle, sloganlarla Aydınlı merkeze doğru yürüyüşe geçti. Demokratik Alevi Derneği’nin düzenlediği yürüyüşte, işçi ve emekçiler “Aleviler Katlediliyor Susma” pankartının arkasında yürüdüler. Yürüyüş boyunca İştebrak halkının katledilmesi sloganlarla protesto edildi. Bu katliama sessiz kalmayan işçi ve emekçiler yürüyüş boyunca “Devletin Alevisi Olmayacağız”, “Katil İŞİD İşbirlikçi AKP”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları attılar.
Aydınlı merkeze gelindiğinde basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Savunmasız buldukları halklara ve inançlara saldıran bu insanlık düşmanı güçler, İştebrak’da savunmasız Alevileri katletmiştir. Vahşetle sonuç almak isteyen bu çeteler, katliamlarla kültürler ve mezhepler arasında çatışmalar yaratarak halkları birbirine düşman etmeye çalışmaktadır. Türkiye sınırında yaşanan bu katliam karşında Türk devletinin ve basının sessiz kalması düşündürücüdür. Bu sessizlik insanlık düşmanı El Nusra-DAİŞ (IŞİD) çetelerinin AKP hükümeti tarafından desteklendiğini açığa çıkarmıştır.”
Açıklamada Alevi halkının bu katliama ve geçmişte yaşanan katliamlara karşı sessiz kalmayıp örgütlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Basın açıklamasına HDK, UİD-DER ve çeşitli demokratik kitle örgütleri destek oldu. UİD-DER’li işçiler, “İştebrak Halkı Yalnız Değildir”, “Suriye’de Alevi Kardeşlerimizin Katledilmesini Kınıyoruz” yazılı dövizler taşıdılar.