
19.30:Gölcük Beşiktaşlılar Derneği Ford işçilerini ziyaret etti.
19.00:Kocaeli’deki ENPAY işçileri İzmit Doğu Kışla Gençlik Parkında bir araya geldiler ve bir basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra istifalara başladılar. İşçiler, Türk Metal’i işyerinden silene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. Daha sonra ise kendi temsilcilerini seçerek yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
18.00: Ford Otosan işçileri tüm kardeşlerini direnişe katılmaya çağırıyor. İşçiler Ford yönetiminin aşağıdaki mesajı gönderdiğini açıkladılar: “Sayın Çalışanımız; Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarında devam etmekte olan kanun dışı greve katılmanız ve İş Kanunu 25/2-g maddesini ihlal edecek şekilde devamsızlık yapmanız sebebiyle Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunmaktasınız. Disiplin Kuruluna savunmanızı vermek üzere çağırıldığınız tarih ve saat, resmi bir bildirim ile tarafınıza ayrıca iletilecektir. Devam eden eylemleriniz yasalara aykırıdır. Şirketimizin işbaşı çağrısına uymamanız halinde, yasaların öngördüğü yaptırımlar ile karşı karşıya kalmak zorunda kalacağınızı üzülerek bildirmek isteriz. Saygılarımızla”
İşten atılmakla tehdit edildiklerini ifade eden Ford Otosan işçileri, boyun eğmeyeceklerini dile getirdiler. Direniş dışında kalan tüm işçilere çağrı yapan direnişçi işçiler, direnişi büyütmek ve Pazartesi kararlı bir şekilde güçlerini ortaya koyarak taleplerini kabul ettirmek istiyorlar.
17.00: Türk Traktör işçileri, “Dışarı İçeri Omuz Omuza”, “Yaşasın Onurlu Mücadelemiz” sloganıyla coşkularını yükselttiler ve kararlılıklarını ortaya koydular.
16.00: Ve Bolu Arçelik işçileri de harekete geçtiler. İşçiler toplu halde istifalara başladılar. Gebze Arçelik LG işçilerinin yolundan giden Bolu Arçelik işçileri, Çayırova’daki Arçelik fabrikasının işçilerine de örnek oluyorlar.
15.00: Direnişteki Jokey Plastik işçileri, direnişteki Tüvtürk işçileri, cam işçileri, Cerrahpaşa sağlık işçileri, Gebze’den metal işçileri Ford Otosan işçilerini ziyaret ederek sınıf dayanışmasını büyüttüler.
14.00:İnönü Ford Otosan işçileri de Gölcük’teki işçileri ziyaret ettiler, iki fabrikanın işçilerinin birleşmesi duygusal anlar yarattı. Gölcük işçileri Ford İnönü işçilerini “Hoş Geldin Kardeşim” sloganıyla karşıladılar.
***
Metal işçilerinin mücadelesi sürüyor. Dün Ford Otosan Gölcük ve Eskişehir İnönü işçileri karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret ederek sınıf dayanışmasını güçlendirdiler. İşçilerin üretimi durduğu Ankara’daki Türk Traktör işçileri de kararlılıkla direnişlerine devam ediyorlar.
Direnişte olan işçiler Pazar sabahı kahvaltıda bir araya geldiler. Ailelerin de yer aldığı kahvaltıda moral ve güç toplandı. Ford Otosan işçileri yarına hazırlık yapıyorlar. İçeriye giren az sayıda işçiyi de ikna ederek yanlarına çekmek ve direnişlerini daha da güçlendirmek için çalışıyorlar.
Diğer taraftan Türk Metal çetesinden kurtulmak üzere harekete geçen çok sayıda fabrikada işçilerin istifa hazırlıkları sürüyor. İşçiler, yarından itibaren istifalarını daha da hızlandıracaklarını belirtiyorlar.
Ayrıca başta metal olmak üzere pek çok fabrikadan işçiler ve direnişçi işçilerin aileleri direnişçi işçileri ziyaret ediyor, dayanışma büyüyor. İşçiler, Türk Metal çetesini tümüyle işyerlerinden silmek ve taleplerini kabul ettirmek istiyorlar.