
Arçelik LG’de işçilerin direnişi baskılara rağmen devam ediyor
Türk Metal’den istifa ettikleri için patronun uyguladığı baskılara karşı mücadele eden ve işten atılan Arçelik LG işçilerinin mücadelesi, polis saldırısıyla fabrika dışına çıkarıldıktan sonra da devam ediyor. LG yönetimi, direnişçi işçilerin çalışan işçilerle bağını kesmek için girişteki turnikeleri brandayla kapattı. İçerdeki işçilere vardiya giriş ve çıkışlarında mücadeleyi sürdürme çağrısı yapan direnişçi işçiler, polis tarafından ifade vermeye çağrılıyor. Bu durum yasaların kimin çıkarına olduğunu gayet iyi özetliyor. İşçilerin hakkını yiyen, tüm yasaları açıkça çiğneyen ve bunu da polis şiddeti aracılığıyla yapanlar şikâyetçi oluyor, hakkı yenilen işçiler gruplar halinde karakolda ifade vermek zorunda kalıyor. LG işçileri, haklı mücadelelerine kararlılıkla devam ediyorlar ve dayanışma çağrısı yapıyorlar.
Çan Ortak işçileri Arçelik LG işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi
Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten çıkarılan ve direnişe geçen Çan-Norm Ortak Girişimcilik işçileri, direnişlerinin 39. gününde Arçelik LG işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdiler. “İşçi Kıyımına Hayır, Atılan İşçiler Geri Alınsın” pankartıyla LG işçilerini ziyaret eden Çan işçilerini, Arçelik LG işçileri coşkuyla karşıladı. Sendika hakkı için mücadele eden işçiler, patronun yalan beyanları nedeniyle dün polis karakolunda ifade vermek zorunda kalmışlardı.
SeraPool’de direniş 29. günde
DİSK/Cam Keramik-İş’te örgütlendikleri için artan baskılara ve işten çıkarmalara karşı direnişe geçen SeraPool işçileri, direnişlerinin 29. günündeler. SeraPool patronunun türlü saldırıları, oyunları ve işçilere karşı “yasadışı grev yapma ve işvereni zarara uğratma” gerekçesiyle açtığı tazminat davası devam ediyor. Polis baskısı ve patronların tehditleri karşısında yılmayan işçilerse, işlerine sendikalı olarak dönmekte kararlı. Bugün Almanya’dan gelen bir grup sendikacı işçileri direniş yerinde ziyaret ettiler. SeraPool işçileri bu ziyaretle moral bulduklarını ifade ediyorlar.
Hema’da maden işçilerinin direnişi devam ediyor
Maden işçilerine tanınan hakların kendilerine verilmesi talebiyle 6 Temmuzda üretimi durdurarak direnişe geçen işçilerin eylemi devam ediyor. Soma faciasının ardından maden işçileri için yapılan düzenlemenin uygulanarak kendilerine en az 2 asgari ücret tutarında maaş ödenmesini talep ediyorlar. Direniş yerini ziyaret eden Bartın Belediyesi Başkanı, işçileri desteklediklerini ifade etti. İşçilerin üyesi oldukları Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan, en az iki asgari ücret talebi kabul edilinceye kadar eylemin devam edeceğini söyledi.
ORS işçileri patronu uyarıyor
Ankara Polatlı’da kurulu ORS fabrikası işçileri, 9 Haziranda Türk Metal’den istifa ederek kendi temsilcilerini seçmişlerdi. Patronun bu temsilcileri tanımayacağını açıklaması üzerine işçiler iş durdurmuş ve bir günün sonunda taleplerini kabul ettirmişlerdi. Aradan geçen zamana rağmen patron sözlerini tutmadı. 4 Haziranda yapması gereken ödemeyi 9 Temmuza erteledi. Patronun bu tutumuna 7 Temmuzda tepki gösteren işçiler, gece vardiyasında fabrika içinde alkış ve yürüyüşlerle tepkisini sürdürdü. ORS işçileri, patronu uyardılar ve sözlerini tutmazsa yeniden iş durduracaklarını ifade ettiler.
Nestle işçilerine polis saldırısı
Bursa’daki Nestle fabrikasında, Tek Gıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten çıkarılan ve aylardır fabrikanın önünde direnişlerini sürdüren işçilere 8 Temmuz gecesi polis saldırdı. Darp edilerek gözaltına alınan Nestle işçileri, karakolda ifadelerinin alınmasından sonra sabaha karşı saat 04.00’da serbest bırakıldılar. Nestle işçileri yasal hakları için aylardır direnişteler, polis ise işçilerin yasal hakkını tanımayan patrondan yana tutum alıyor. Saldırıların hesabını örgütlü işçi sınıfı soracak.