Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)

Anasayfa > İşçi Hareketi > Grev ve Direnişler > TPIC İşçilerinin Mücadelesi Sürüyor

TPIC İşçilerinin Mücadelesi Sürüyor

Batman’daki petrol işçilerinin ardından Adıyaman’daki petrol işçileri de mücadeleye katıldılar. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait Adıyaman, Batman, Diyarbakır ve Siverek’teki tesislerde çalışan Turkish Petroleum International Company’nin (TPIC) işçileri, uzun süredir iş güvencesi talebiyle mücadele ediyorlar. İş akitlerinin 11 Temmuzda feshedileceği haberi üzerine işçiler, 8 Temmuz gecesi Batman’da petrol arama kulesini işgal ederek eyleme geçtiler. İşten çıkarmaların durdurulmasını ve iş güvencesi talep eden işçilerden 7’sini polis dün gözaltına aldı. Ancak Batman’daki işçilerin petrol arama kulelerindeki eylemleri devam ediyor. Kuleler çok yüksek olduğu için polis işçilere müdahale edemiyor.

batman_30336524.jpg [1]

Batman’dan sonra Adıyaman’daki TPIC işçileri de eyleme geçtiler. Adıyaman Kahta’da bulunan TPAO’ya ait üretim istasyonunda oturma eylemi başlatan işçilere, TPAO yetkililerinin isteği üzerine jandarma müdahale etti. Ancak işçiler hakları için direndiklerini belirterek, eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

Petrol-İş Sendikası Adıyaman İl Başkanı Ali Tırpan ise, işten atma süreci ile ilgili şunları belirtti: Son bir yıl içerisinde petrol fiyatlarının aşağıya düşmesiyle beraber TPAO bundan böyle TPIC’e iş vermeyeceğini açıkladı. Petrol fiyatlarının düşmesini bahane ederek 31 Aralık 2014 tarihinde TPIC tarafından burada gördüğümüz bu arkadaşların hepsine sözleşmelerinin bittiğini yeni bir sözleşme yapılmayacağını, sözleşmenin feshedildiğine dair yazı gönderildi.”

Her zamanki gibi çeşitli bahanelerle işçiler işsizliğe ve açlığa terk edilmek isteniyor. İşçiler ise buna mücadele ederek direniyorlar.

  • Grev ve Direnişler [2]

Kaynak URL: https://uidder.org/tpic_iscilerinin_mucadelesi_suruyor.htm

Links
[1] https://uidder.org/file/batman_30336524jpg
[2] https://uidder.org/taxonomy/term/309