
7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamayan AKP ve başkanlık hayalleri suya düşen Erdoğan, iktidarı kaptırmamak için savaş dahil her yolu deniyor. Her fırsatta “400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün” diyen Erdoğan ve AKP milliyetçiliği kışkırtıyor. Bu kışkırtmalarla Türk halkı Kürt halkına karşı düşmanlaştırılmak isteniyor. Kendi evlatlarına çürük raporu alanlar, bedelli askerlik yaptıranlar utanmadan bizim adımıza karar verip “evlatlarımızı feda etmeye hazırız” diyorlar. Ölen ise işçi-emekçi çocukları oluyor.
Kürt kentlerinde savaş tırmandırılırken, diğer bölgelerde kışkırtılan milliyetçilikten solayı Kürtlere dönük saldırılar artıyor. Birçok bölgede Kürt oldukları için inşaat işçilerine, mevsimlik işçilere dönük ırkçı şoven saldırılar gerçekleştirildi. Sahibi Kürt olduğu için birçok ev ve işyeri yakıldı, yıkıldı. Bu olaylardan biri de geçtiğimiz günlerde Ankara’da Beypazarı’nda meydana geldi. “Terörü lanetlemek” adına her yerde terör estiren faşistlerin hedefinde Beypazarı’ndaki mevsimlik işçiler vardı. Mevsimlik işçilere saldıranlar, işçilerin kaldıkları yerleri de yakıp yıktılar. Bu olanlar karşısında üç maymunu oynayan hükümet yetkilileri, elbette saldırıları önleyecek ve suçluları cezalandıracak en ufak bir girişimde bulunmadılar. Tam da bu esnada AKP Ankara milletvekili Lütfiye Selva Çam tam bir “duyarlılık” örneği göstererek mevsimlik işçilere “sahip çıktı”, mevsimlik işçilerin “incitilmemesi” gerektiğini söyledi. Çam’ın Twitter’da yazdıkları gerçek kaygılarının ne olduğunu da gözler önüne seriyor: “Ankara’daki bazı mevsimlik işçileri incitmişler, kaçırmışlar. O zavallılar işçilik maliyetini düşürdükleri için KOBİ’lerin velinimeti.” Lütfiye Çam’ın sözleri sadece temsilcisi olduğu sınıfın çıkarlarını önemsediğini gösteriyor.
Kısacası Lütfiye Çam demek istiyor ki, Kürt işçiler işçilik maliyetini düşürüyor. Kürt işçiler bizim için ucuz işgücü demek. Patronlar için daha çok para, daha çok kâr demek. Siz eğer Kürt işçilere saldırıp çalıştıkları yerlerden uzaklaştırırsanız, patronların elindeki ucuz işgücünü kaybetmelerine neden olursunuz! Lütfiye Çam, Kürt halkına yapılan zulmü zerre kadar umursamıyor, KOBİ’lerin ucuz işgücü kaynakları kurumasın diye çırpınıyor.
AKP’nin derdi Ortadoğu’da söz sahibi olmak ve pastadan daha fazla pay kapmaktır. Aynı zamanda savaşı tırmandırarak milliyetçiliği yükseltmek ve bu yolla tektardan tek başına iktidar olmak istiyor. Bunun için dört bir yanımızı kan gölüne çevirmeye dünden hazır. Bu uğurda gerektiğinde iç savaşı körüklemekten de geri durmayacaklar, durmuyorlar. Bu savaştan çıkarı olanlar patronlar ve onların temsilcileridir. Bu haksız savaş bizim savaşımız değil. İşte tam da bu nedenle, ait olduğumuz sınıfın yani işçi sınıfının birliğini, örgütlülüğünü güçlendirmeli ve patronlar için ölmeye de, öldürmeye de karşı çıkmalıyız.