
Türk Telekom’da ART taşeronuna bağlı olarak çalışan işçiler, yapılan haksızlıklara karşı tepkilerini göstermek ve taleplerini dile getirmek için çeşitli eylemler gerçekleştirdiler.
27 Ekimde 200 araçla Pendik-Sultanbeyli arasındaki boş bir araziye gelen işçiler, burada bir açıklama gerçekleştirdiler. İşçiler, daha önce de sorunlarını dile getirmek için iki defa iş bıraktıklarını, ama sorunlarının çözülmediğini ifade ettiler. Taşeron ART firmasıysa telefonlarına attığı mesajlarla işçileri işten çıkarmakla tehdit etti. Daha sonra bazı işçileri işten attı.
Atılan işçilerin geri alınmasını, ücretlerine iyileştirme zammı yapılmasını ve diğer sorunlarının da çözülmesini talep eden işçiler 29 Ekimde, Türk Telekom Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü önünde toplandılar. Telekom işçileri, iş güvenliği önlemleri alınmadığı için hayati tehlike altında çalışmak zorunda kaldıklarını, kullandıkları teknik araçların arızalarının kendilerine fatura edildiğini, 470 taşeron firma işçisinin haklarını alamadığını, ücretlerinden keyfi kesintiler yapıldığını, sesini çıkaran işçilerin işten çıkarıldığını ifade ettiler.
“Kiralık Köleliğe Hayır”, “Ekmeğime, Emeğime Hakkını Ver” pankartlarını açarak basın açıklaması gerçekleştiren işçiler adına açıklamayı Fethullah Sarıca yaptı. Sarıca şöyle konuştu: “Santral amirleri arkadaşlarımızı tehdit ediyor. İşten atılmakla tehdit ediyorlar. Bazı arkadaşlarımız korktukları için buraya gelemedi. Hiçbir korku bizi bu mücadeleden geri çevirmemeli. Korkarsak ilerde bunları yine yaşarız. Bu direnişe sonuna kadar devam edeceğiz. Haksız yere çıkartılan arkadaşlarımızın biran önce alınmasını talep ediyoruz. Bizi tehdit etmeye devam ederlerse Anadolu Yakası'ndaki telefon ve internet alt yapısını keseriz. Bizi bunu yapmaya mecbur bırakmasınlar.”
İşçiler talepleri kabul edilinceye kadar iş bırakma eylemlerini devam ettireceklerini ifade ediyorlar.