
UİD-DER Kadın Komitesi olarak, “Emekçi Kadınlar Mücadeleye” başlıklı kampanyasını büyütmek, “Kadına Şiddete Hayır!”, “Her İş Yerine Kreş!”, “Doğum İzni Uzatılsın”, “Gece Vardiyası Yasaklansın!” taleplerini yaygınlaştırmak için canla başla çalışıyoruz.
Ankara’daki UİD-DER’li kadınlar olarak UİD-DER’li erkek arkadaşlarımızı da yanımıza alarak 6 Aralık Pazar günü Sincan’da kampanya standımızı açtık. Kampanya bildirilerimizi ve İşçi Dayanışması gazetemizi emekçi kadınlara ulaştırdık. Karşılaştığımız çocuklu kadınlar her işyerine, her mahalleye kreş istediklerini dile getirdiler. Ev emekçisi kadınlarla ev işlerinin ve çocuk bakımının ağırlığı üzerine sohbet ettik. Kadınlar ev işlerinde erkeklerin onlara yardımcı olmamasından şikâyet ettiler. UİD-DER’li ve çocuk sahibi bir erkek arkadaşımızı örnek göstererek örgütlü erkeklerin ev işlerinde de, çocuk bakımında da eşlerine yardımcı olduğundan bahsettik.
“Kadına Şiddete Hayır” talebimiz alandan geçen tüm kadınların yoğun ilgisini çekti. Annesinin babası tarafından öldürüldüğünü anlatan bir genç kadın kampanyamızın haklılığına dikkat çekti.
Türk Traktör direnişçisi bir işçi ve ailesiyle karşılaştık. Sohbetimizde onlar da örgütlülüğün ve mücadelenin öneminden bahsettiler. Emekçi kadınların sorunlarının da ancak örgütlü mücadeleyle çözülebileceğini söylediler. Stant boyunca karşılaştığımız emekçi kadınlar anlamlı ve güzel bir iş yaptığımızı ve bizi desteklediklerini söylediler. Erkek emekçiler de taleplerimizin doğru olduğunu, desteklediklerini vurguladılar.
Tüm kadın işçi ve emekçileri haklı taleplerimiz etrafında kampanyamızı desteklemeye, UİD-DER çatısı altında mücadeleye çağırıyoruz.