
İşçiler arasındaki dayanışma ve mücadele ruhunu büyüten, işçilerin nasırlı elleriyle yazılan, dağıtılan, basılan, haberlerden sayfa dizaynına, mektuplardan fotoğraf çekimine kadar işçilerin emeğiyle var olan İşçi Dayanışması gazetemizin 100. sayısını kutluyoruz. Gebze’den işçilerin mesajlarını aşağıda yayınlıyoruz.
Petrol-İş üyesi bir grup işçi:İşçi Dayanışması bültenini uzun yıllardır takip ediyoruz. Şimdiye kadar İşçi Dayanışması’ndan işçi haklarını, dünyadan ve Türkiye’den işçi sınıfı mücadelelerini takip ettik. Bu açıdan bizlere çok yardımcı oldu. Kendi işyerimizde de bazı sorunları buradan öğrendiğimiz bilgiler, yol ve yöntem sayesinde çözdük. Bu nedenle İşçi Dayanışması’nın bizlere çok şey kattığını, öğrettiğini düşünüyoruz. Her sayıyı heyecanla bekliyoruz.
Bir grup kadın metal işçisi:İşçi Dayanışması’nda okuduğumuz işçi mektuplarıyla yalnız olmadığımızı görüyoruz. Farklı fabrikalarda çalışmamıza rağmen aynı sorunları yaşadığımızı görüyoruz. Bültendeki yazılarla sınıf bilincimizi geliştiriyoruz. Metal işçilerinin ağır çalışma koşullarını ve yaşadıkları iş kazalarını konu edinerek kazaların kader olmadığını her seferinde dile getiren İşçi Dayanışması’na teşekkür ediyoruz. İşçilerin dayanışmasıyla bugüne ulaşan, bültene emek harcayan tüm işçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İşçi Dayanışması metal fırtına sürecinde pek çok fabrikada yürütülen direnişleri konu edindi. Bizlere işçi sınıfının tarihini, mücadelesini öğreterek azmimizi güçlendirdi. Geleceğe daha da umutla bakmamızı sağladı. Farklı fabrikalarda Türk Metal çetesine karşı yürütülen mücadelelerden haberdar olmamızı ve aramızda sınıf bağımızı kurmamızı sağladı. İnatla işçi sınıfının sorunlarını ele alışı ve değerlendirme biçimi, ısrarla yayın hayatını sürdürerek 100. sayıya ulaşması, işçilerin sorunlarına sahip çıkıp çözüm yollarını göstermesi, İşçi Dayanışması’nın sınıfın penceresinden bakmasının bir sonucudur.
Bir cam işçisi:UİD-DER’li işçiler ilk sayıdan beri bizlere bülteni ulaştırıyorlar. Biz ilk başlarda birkaç ay bizlere ulaştırıp vazgeçeceklerini sanmıştık. Oysa 100. sayıya ulaşan İşçi Dayanışması bizlere ulaşmaya devam diyor. Biz İşçi Dayanışması’ndan birçok şey öğrendik. Televizyonlardan, gazetelerden işçilerin sorunlarını hiçbir zaman görmedik. İşçi Dayanışması işçilerin dili ve kulağı oldu. Bu açıdan İşçi Dayanışması’nı okumak ve takip etmek bizi sevindiriyor.
Türk Metal’den istifa etmiş metal işçileri:İşçilerin sadece verdikleri emeğin karşılığını almasının ve çalışmasının bir başarı ve kazanım olmadığını bize gösteren ve tüm işçilerin düşüncelerini bize ulaştıran işçilerin var olduğunu bildiren İşçi Dayanışması bültenine ve ona emek verenlere, Türk Metal’den istifa etmiş mücadeleci işçiler olarak teşekkür ederiz. 100. sayınızı kutlar ve devamını dileriz.
Bir grup kadın işçi: Kadın işçiler olarak hem fabrikalarda hem de evlerimizde çalışarak iki kat eziliyoruz. “Emekçi Kadın” köşesinde kadınların “Eşit İşe Eşit Ücret”, “Her İşyerine Kreş”, “Doğum ve Emzirme İzni Uzatılsın”, “Gece Vardiyaları Yasaklansın”, “Kadına Şiddete Hayır” gibi en temel taleplerini anlatan yazılar okuyoruz. İşçi Dayanışması emekçi kadınlar arasındaki mücadele ruhunu büyütüyor. Bizleri kadınıyla-erkeğiyle bir bütün olarak mücadeleye yöneltiyor. Teşekkür ediyoruz.
Bir grup genç işçi:İşçi Dayanışması’nda yer alan “Genç İşçi” köşesi, önümüze çıkan tüm engelleri aşmamızda bizlere yol gösteriyor. Her bir sayıda biz genç işçilerin, “bireysel kurutuluş” hayallerine, “paçayı yırtma” aldatmacasına karşı uyanık olmamızı sağlıyor. Yaşadığımız ve yaşacağımız tüm sorunların çözümü için sınıf mücadelesine katılmamızı teşvik ediyor. Bize yol gösteren İşçi Dayanışması’nın 100. sayısını kutluyoruz.