
Avcılar Belediyesi temizlik işçileri, çalışma koşullarını düzeltmek ve güvenceli çalışmak için Belediye-İş Sendikası’nda örgütlenmelerinin ardından işten çıkarılmışlardı. Tüm baskılara karşın mücadeleyi onurla sürdüren Avcılar Belediyesi direnişçilerine destek amacıyla, çeşitli sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin içinde bulunduğu bir dayanışma platformu kuruldu. Avcılar İşçileriyle Dayanışma Platformu, direnişin 89. günü olan 30 Temmuzda, Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması düzenledi.
İlk olarak Platformdan bir temsilci, bugüne kadar yaşanan süreçten kısaca bahsetti. Performans ödülleri verilen işçilerin, Anayasal haklarını kullandıkları için İş Kanununun 25/2 maddesiyle tazminatsız ve haksız olarak işten çıkarıldığını vurguladı. Platform olarak direnişi olabildiğince işçiye anlatmak için uğraşılacağı belirtildi.
Daha sonra DERİTEKS’ten Veysel Arslan basın açıklamasını yaptı. Arslan, direnişin ilk gününden itibaren taşeron şirketin sözcülüğünü yapan Avcılar Belediyesi’nin, her türlü yalanla halkı işçilerden uzaklaştırmaya, direnişi itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca darbeye ve OHAL’e karşı olduğunu söyleyen, meydanlarda demokrasi mitingi düzenleyen CHP’nin, kendi yerel iktidarı olan belediyelerde işçilerin en demokratik haklarından biri olan sendikalaşma hakkını tanımadığını dile getirdi. Anayasal hakka karşı mevcut iktidardan önce OHAL’i kullanarak çadırı kaldırmak isteyen CHP’li belediyenin, demokrasi talebinde ne kadar samimiyetsiz olduğunun altını çizdi. Çalışma koşullarının oldukça ağır olduğu, işçilerin sendikaya üye olma haklarının tanınmadığı, mücadeleci işçilere yönelik her türlü iftira ve karalama kampanyalarının yürütüldüğü Avcılar Belediyesi’nde işçilerin kendi sınıf kardeşleriyle bir araya gelmekten başka bir çaresi olmadığını vurguladı. Basın açıklaması boyunca “Avcılar İşçisi Yalnız Değildir”, “Taşeron Çalışma Yasaklansın”, “Örgütlü İşçiler Asla Yenilmezler!” sloganları atıldı. Eylem, direnişçi işçilerle dayanışma çağrısı ile sona erdi.