
Akkim, Kod-A, DHL Ekspres, Posco Assan ve diğer direnişçi kardeşlerimiz, sizlere yürek dolusu selamlarımızı iletiyoruz. Aylardır inatla, sabırla, inançla yürüttüğünüz mücadelenizde yalnız olmadığınızı bilmenizi isteriz. UİD-DER’in sayfalarından direnişinizi takip ediyoruz. Sizlerin bu onurlu mücadeleniz tüm işçi sınıfımıza örnek olmaktadır. Hakkını arayan işçilerin başına ne geliyorsa sizlerin de başına o gelmiş durumda. Çünkü bu düzen adaletsiz bir düzendir, patronları koruyan işçilere ise zulüm eden bir düzen. Ama sizler tası tarağı toplayıp bir kenara ayrılmadınız, yapılması gereken ne kadar zor olsa da onu yapmaya giriştiniz. Bu manada da yalnız değilsiniz. Bizlerin arasında da sizler gibi hakkını aradığı için işlerinden atılan, fabrikalarında direnişe çıkan birçok işçi arkadaşımız var. Biz yıllardır sürdürdüğümüz bu mücadeleden şunu öğrendik; biz işçiler birbirimizden koptuğumuzda gerçekten yenilmiş oluruz, yoksa şu fabrikada yenildik, bu fabrikada kazandık hesabı yapmamalıyız. Biz direnişler sonrasında bir arada durmayı becerebilmiş olduğumuzdan bu işe yeni başlayan işçilere de tecrübelerimizi aktarabiliyoruz.
Sevgili dostlar, sizlerin bugün yaşadıklarınızı derinden anlıyoruz. Bu soğuklarda hak ve ekmek için mücadele etmenin ne demek olduğunu biliyoruz. Belki de birçoğunuz ilk kez böyle bir mücadelenin içine girdiniz. Ama bu önemli değil, çünkü mücadele biz işçilere kimin dost kimin düşman olduğunu gayet hızlı ve iyi öğretir. Sinir bozan lafların, sırt dönen insan kılıklıların, üç kuruş için adam satanların, mevki ve makam düşkünü zavallıların söyledikleri, yaptıkları sizleri asla üzmesin. Yalnız değilsiniz, sizler gibi haksızlığa boyun eğmeyen işçi kardeşlerimizin varlığı bizleri mutlu ediyor, bunu bilmelisiniz. Çünkü yıllar önce bu yola çıkarken bazıları bize “işçilere güven olmaz, bunlar gelip geçicidir, boş işlerle uğraşıyorsunuz” diyorlardı. O zamanlar bu gibi laflar edenler bugün aynı umutsuzluk, çaresizlik ve boşluk içinde debelenip duruyorlar. Bizler ve sizler gibi direnenler ise başı dik, haklılığının farkında, bugün yapabileceğini yapıp yarın yapacaklarını planlayan onurlu işçiler olarak davalarını başka işçi kardeşleriyle paylaşıyorlar. Belki birbirimizi tanımıyoruz, ama kalbimiz birlikte atıyor, bunu mutlaka bilmenizi isteriz.
Hangi işkolunda çalışırsak çalışalım mücadele hayatın her alanında devam edecek. Sizler oralarda haklarınız için, ekmeğiniz için direnirken bizler de toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlıktan kaynaklı olarak bir grev sürecine hazırlanıyoruz. Akkim direnişçileri kardeşlerimiz! Bizlerden direnişinizi herkese anlatmamızı, sosyal ortamda yaymamızı istemişsiniz. Anlatıyoruz, yayıyoruz, destekliyoruz. Direnişinizi sevgiyle ve coşkuyla selamlıyoruz. Mücadeleyle başladığınız ve mücadeleyle sürdüreceğiniz yeni yılınızı kutluyoruz.