
Merhaba işçi kardeşlerim, bu yıl da UİD-DER kortejinde 1 Mayıs’ta alanlardaydık. Sınıfımızın haklı taleplerini coşkulu bir şekilde meydanlarda haykırdık. İşçi sınıfının mücadele örgütü olan UİD-DER’in hayran bıraktıran kortejiyle “ÇARKI BOZUK BU DÜZENE HAYIR” dedik. İşçi sınıfının mücadele geleneğini geleceğe taşıyan örgütümüzle, örgütlülüğün gücünü dosta düşmana yeniden gösterdik. Baskıların katmerlendiği bir dönemden geçiyoruz. Böyle dönemlerde 1 Mayıs’ı kitlesel bir şekilde alanlarda kutlamak moralimizi yüksek tutuyor ve örgütlülüğümüzü arttırmak için bizi tetikliyor.
2017’den 2018 1 Mayısına kadar Türkiye ve dünyada çok şey oldu. Biz işçilerin hayatı daha da zorlaştı. Bunun yansımalarını hem okulda hem de işyerimde birçok kişiyle yaptığım sohbetlerde gözlemliyorum. İnsanlarda en çok dikkatimi çeken yaşanan baskılara ve hak gasplarına fazla direnmemeleri ve olduğu gibi kabul etmeleri oluyor. Yaşanan haksız savaşlara, uzun iş saatlerine, saatlerce mesaiye kalıp da yine de geçinememelerine işçiler tepkililer. Gençler de gelecek kaygısından dolayı çok rahatsızlar ve rahatsızlıklarını ifade ediyorlar. Ama gel gör ki bu tepkileri çok anlık oluyor. Şikâyet ediyorlar ama yaşananlara çok çabuk alışıyorlar. Sorunları çözmek için yollar aramak yerine durumu kabulleniyorlar. Böyle olunca da sorunlar daha da artıyor.
Bu yazdıklarım bir yıl zarfında sohbet ettiğim örgütsüz işçi ve öğrencilerin genel ruh hali üzerine gözlemlerim. Örgütsüz işçi sorunlarının farkında olsa bile çözümü burjuva siyasetinde arayan işçidir. Örgütsüz işçi “tek başıma ne yapabilirim ki?” deyip umutsuzluğa kapılan işçidir. Örgütsüz işçi sınıfından ve tarihinden bihaber yaşayan işçidir. Örgütsüz işçi 1 Mayıs’ı tatil günü olarak gören ya da ondan habersiz yaşayan işçidir. Örgütsüz işçi patronların hizmetindeki medyada ne görüyorsa ona inanmaktan başka şansı olmayan işçidir. İşçilerin bir araya gelemeyeceğini düşünen ve işçilere güvenmeyen kişilerdir örgütsüz işçiler. 1 Mayıs bana bir kez daha şunu çok iyi gösterdi: Bir tarafta düzenin çarkında umutsuzluğa sıkışan milyonlar bir tarafta da örgütlü gücün potansiyelini gören işçiler var.
İşçi sınıfından umudunu kesenleri, 1 Mayıs bir kez daha yanılttı. İşçiler birleşemez, işçiler birbirlerine güvenmezler diyenler bir kez daha yanıldı. UİD-DER’in kortejinde örgütlü işçilerin neler yapacağını biz genç işçiler de bir kez daha görmüş olduk. Örgütsüzsen hiçbir şey örgütlüysen her şey olabileceğini bir kez daha gördük. 1 Mayıs alanındaki coşkumuzu, heyecanımızı ve gücümüzü en çok örgütsüz işçilere ve öğrencilere taşımalıyız. 1 Mayısın verdiği coşku dolu mesajı örgütsüz işçilere coşkulu bir şekilde taşımak biz örgütlü işçilerin işidir. Bıkmadan usanmadan coşkumuzu paylaşalım.
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 MAYIS!