
Bartın Amasra/ HEMA: Hattat Holding’e bağlı madende ücretleri ödenmeyen iki işçi 17 Ekimde kule vincine çıktı. DENFA adlı taşeron şirketten alacaklarını alamadıklarını belirten işçiler, artık bıçağın kemiğe dayandığını ifade ettiler. Eylemin ikinci gününde şirket yetkilileri, 1 aylık ücretlerinin ödenmesi karşılığında eylemin sonlandırılmasını önerdi.106 gündür ücretleri ödenmeyen işçiler, teklifi kabul etmezken eylemlerine devam ediyorlar. Geçtiğimiz Eylül ayında aynı madende aynı taleplerle vince çıkan 2 işçi, 5 günlük eylemin ardından taleplerini kabul ettirmişlerdi.
Kocaeli Gebze/Flormar: Makyaj malzemesi üreten Flormar, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 132 işçiyi Petrol-İş Sendikasında örgütlendiği işçi işten atmıştı. Direnişlerini sürdüren işçiler; “Flormar değil, Direniş Güzelleştirir!” demeye devam ediyor. Tüm sınıf kardeşlerini de direnişteki işçilerle dayanışmaya, hakları için mücadele vermeye çağırıyorlar.
Kocaeli Gebze/BBS Metal: Kötü çalışma koşullarına karşı anayasal haklarını kullanarak Birleşik Metal-İş’e üye olan işçiler, kendilerini 10 Eylül’de kapı önünde bulmuştu. İşçi kıyımına ve sendika düşmanlığına karşı fabrika önünde başlatılan direniş devam ediyor.
BBS-Metal.jpg [3]

Bursa/Cargill: Tek Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Cargill işçilerinin fabrika önünde sürdürdükleri direniş altı ayı geride bıraktı. Direnişçi işçiler bu süreçte maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşasalar da kararlı olduklarını ve kazanacaklarından emin olduklarını söylüyorlar.
Aydın Büyükşehir Belediyesi: Sosyal-İş’e üye oldukları için işten çıkarılan otobüs şoförleri, mücadele etmeye devam ediyor. Sendikal haklarını kullanmaları engellenen ve haksız yere işten atılan işçilerin 100 günü geride bırakan mücadelesi, ailelerin desteği ve sınıf dayanışmasıyla büyüyor.
İzmir-Karaman-Antep/Süperpak: Toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Selüloz-İş üyesi 240 işçinin üç şehirde başlattığı grev devam ediyor. Patronun sıfır zam dayatmasını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan işçiler, talepleri kabul edilinceye kadar mücadele edeceklerini belirtiyorlar.
İstanbul/DHL Express: Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nda (TÜMTİS) örgütlendikleri için işten atılan işçiler, Genel Müdürlük önünde verdikleri işe geri dönüş mücadelesine devam ediyorlar. Direnişte 15 ay geride kalırken, bu süre içerisinde sendikanın yetkisi kesinleşti ve TİS görüşmeleri başladı. Sendikanın önemli taleplerinden birisi de işten atılan işçilerin geri alınması.
DHL-Express.jpg [7]

Antep/Babacanlar Kargo: TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan 9 işçinin direnişi 400 günü geride bıraktı. Bu süre zarfında çeşitli baskılara maruz kalan işçilerin işe geri dönmek ve sendikal haklarının tanınması talebiyle başlattıkları mücadele devam ediyor.
İstanbul/Real ve Makro/Uyum Marketleri: Makro/Uyum marketleri işçileri 5 aydır Migros’a, Real Market işçileri ise 15 aydır Metro Grup’a karşı gasp edilen tazminat haklarını almak için mücadele ediyor.
Muğla/TÜVTÜRK: DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin işe iade mücadelesi devam ediyor. İşçiler; “Sendikalı Olmak Anayasal Hakkımızdır Engellenemez!” diyor.
Mugla-Tuvturk.jpg [10]
