
İstanbul Kadıköy Belediyesi ile DİSK/Genel-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine belediye işçileri 16 Şubat gecesi greve çıkmıştı. İşçiler soğuk ve karlı havaya rağmen büyük bir coşkuyla sürdürdükleri grevin üçüncü gününde sendika genel merkezi ile belediye yönetimi arasında toplu sözleşmenin imzalandığı haberini aldılar.
Sözleşmenin imzalandığı haberini alan işçilere durumu anlatan Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan şöyle konuştu: “Bu işin daha fazla uzamaması, işçinin hakkının biraz daha yükseltilmesi için 500 lira daha verin, götürelim işçiye, bu işi uzlaşıyla bitirelim dedik. Aldığımız cevap şu: Bu iş bitti, imzalar atıldı, sözleşme bağıtlandı.” İşçilere “kabul ediyor musunuz bunu?” diye soran Arıkan’a işçiler “hayır” yanıtını verdiler. Arıkan “Siz kabul ederseniz biz gururla imza atarız dedik. Siz kabul etmiyorsunuz, biz de kabul etmiyoruz” diyerek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Şube yöneticisi Ali Ekber Erarslan ise şunları söyledi: “Tabanın sesini duyuralım istedik. Taslak komiteleri kurduk, işçilerin sorunlarını dile getirerek 81 madde oluşturduk. 7 aydır üzerinde durduğumuz, anlaşma sağlamaya çalıştığımız sözleşmemiz doğrultusunda uzlaşma olmadı ve greve çıktık. Bugün grevimizin üçüncü günü… Maalesef kötü bir şey oldu. 1980 darbesi sonrası imza yetkisi sendikalarda merkezileştirildi. Ama genel merkezimiz şubenin iradesini hiçe sayamayız diyerek destek veriyordu. Ne oldu üç gündür bilmiyorum, bugün itibariyle 2300 işçinin iradesi hiçe sayılarak bizim dışımızda imza atıldı. Şubenin ve tabanın temsilcilerinin iradesini yok saymak kabul edilemez. Biz grevimizi devam ettiriyoruz.”
Grevci işçiler grev meydanında mücadeleye devam ediyor.