
Sendikalaştıkları için önce ücretsiz izne çıkarılan sonra da Kod 29’la tazminatsız işten atılan Migros Depo işçileri, onca zorluğa karşın aylardır haklı mücadelelerini sürdürüyor. Kocaeli Şekerpınar’daki Migros Depo önünde başlattıkları direnişi, şirketin Genel Müdürlüğünden mağazalara kadar gidebildikleri her alana taşıyan işçiler, Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun sahibi Tuncay Özhilhan’ı sendika düşmanlığı yaptığı için protesto ediyorlar. Yaşadıkları haksızlıklar karşısında boyun eğmeyip mücadele ettikleri için defalarca gözaltına alınan DGD/Sen üyesi işçiler, bugünlerde “bunu da yaptılar!” diyor. Neden mi? Özilhan’ın mahallesinde eylem yapmaları kaymakamlık tarafından yasaklandı.
Beykoz Emniyeti, 30 Martta DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak kaymakamlığın Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığını bildirdi. Daha önce Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi metal işçilerini engellemek için ilçe genelinde uygulanan gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yasağı, şimdi bir mahallede uygulanıyor! Gerekçe aynı; sermayenin çıkarlarını koruyup kollamak!
İşçilerden yasak kararına tepki gecikmedi. Haksız yere tazminatsız işten atılan ve açlığa mahkûm edilen işçiler, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıkları Özilhan’ın villasının önüne 31 Martta tekrar geldiler. DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, yasağı şöyle teşhir etti: “Tuncay Özilhan için alınmış bir kararın bizim için geçerliliği yoktur. Kaymakamlığın tek mahalleye, Çubuklu Mahallesi’ne özel olarak aldığı kararın bir hükmü yoktur. Bu karar Tuncay Özilhan’ı korumak için alınmıştır.” Polis haklarının gasp edilmesine karşı mücadele eden işçileri yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Akşam saatlerinde serbest bırakılan işçiler emniyet önünden şöyle haykırdı: “Taleplerimiz net, asla vazgeçmeyeceğiz. Mutlaka kazanacağız!”