
Merhaba kardeşler,
Ben Adkotürk grevinden bir kadın işçiyim. Adkotürk’te 128 günlük direnişin ardından grevimiz başladı. İlk günden bu yana başta eşim olmak üzere ailemin desteğini hep yanımda hissettim. Öncelikle böyle bir aileye sahip olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Ne zaman yorulsam, eşim “kalk, dik dur” diyor bana. İnsanın böyle günlerde bu dayanışmaya ve inanca ihtiyacı oluyor. Biz bu birliği ve dayanışmayı, bunun önemini bu mücadelede daha da çok anladık. Hem bana hem de grevdeki pek çok arkadaşımıza direnişimiz ve grevimiz çok şey öğretti.
Örneğin daha önce tanımadığımız ama bizleri yalnız bırakmayan, desteğe gelen pek çok insanla tanıştık. UİD-DER’i de bu sayede tanıdık. Bizleri yalnız bırakmadınız. Ayrıca sizlerin aracılığıyla Dayanışma TV’ye bir mesajım var. Bizim için hazırladıkları belgesel bizi çok mutlu etti. Gala gecesi kendimizi ekrandan izlemek bizi gururlandırdı. Buradan UİD-DER’e ve Dayanışma TV ekibine çok teşekkür ederim. Zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan dostlarımızı unutmayacağız. Sizleri çok seviyorum.
Küçük kızımın da bir mesajı var onu da paylaşmak istiyorum:
Annemle beraber hem direniş hem grev yaşadım. Ağabey ve ablalarımla grevi sürdürmeye devam ediyoruz. İnşallah biz kazanacağız. Grev alanında birçok ağabeyim ve ablalarım oldu. Hepsini çok seviyorum. Onlara güveniyorum. Biz soğuk sıcak, yağmur çamur demeden direndik. Hakkımızı yiyenlerin kursağında kalır inşallah. Ayrıca annemle gurur duyuyorum. İyi ki benim annem. Direne direne kazanacağız.
Tüm dostlarımıza selam olsun, Yaşasın Sınıf Dayanışması