
Ben bir işçi eşiyim. 4 çocuğumuz var, hepsi okuyor. Bu yıl, biri ilkokul birinci sınıfa yeni başladı, diğeri liseye. Buralara kaydolurken bizlerden belirli isteklerde bulunuyorlar, bunlar elbette maddi istekler oluyor.
Çocuğumuzun okul kaydını yaptırmaya gittiğimizde, evimizin daha yakınında bir lise bulunduğunu söyleyerek neden buraya kayıt yaptırdığımızı sordular. Ben de tercih listesine burayı yazma hakkımızın MEB tarafından bize tanındığını söyledim. Sonrasında makbuz parası, pul parası vs. diyerek belli bir miktar para istendi. Ben de bunların bizim vergilerimiz sayesinde oluşan, Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçe tarafından karşılanması gerektiğini belirterek vermeyeceğimi söyledim. Daha sonra bunu söyleyen kişi “kapı orada” diyerek beni odadan kovmaya çalıştı. Ben de sinirlenerek şikâyet edeceğimi söyledim, hemen çekinerek “kaydı olmuştur zaten gidebilirsiniz” diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı.
Yani diyeceğim özetle şu aslında: Bu tür ufak şeylerde bile “Aman verelim ne olacak, yoksa kaydetmezler çocuğu!” diye düşünürsek, korkarsak bize istedikleri her şeyi kolayca yaptırabilirler. Hakkımızı bilirsek eğer bizi ezemeyeceklerini görürüz.