
15 Şubatta Bursa’nın Panayır Mahallesi halkı pazar yerinde toplanarak zamları ve hayat pahalılığını protesto etti. Mahalleli adına açıklama yapan mahalle esnafı Meral Öz, gelen zamlarla 2022’nin çok zor başladığını belirterek bu zamlar sonrası filelerin de tencerelerin de cüzdanların da boş olduğunu söyledi. “İnsanca Yaşamak İstiyoruz”, “Yapılan Zamlar Geri Alınsın” sloganlarının atıldığı açıklamada, talepler şöyle sıralandı: “Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarına yapılan zamlar geri alınsın. Başta KDV olmak üzere, konut faturalarından tüm vergi ve kesinti kalemleri kaldırılsın. Enerji üretim ve dağıtımı kamusal bir hizmet olarak kâr gözetilmeden halka sunulsun.”
Aynı gün İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de Konak Alsancak’ta “Zamlar geri alınsın. Geçinemiyoruz” talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan KESK Dönem sözcüsü Necip Vardal, emekçiler daha fazla yoksullaşırken şirketlerin zenginleştiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın bedelini biz ödemek istemiyoruz. Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf; bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen gün artıyor.” Açıklama sırasında “Zam Zulüm İşkence İşte AKP”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Hükümet İstifa” sloganları atıldı.
17 Şubatta ise Rize’nin Fındıklı ilçesinde emekçiler zamları protesto etmek için bir araya geldi. Vali yardımcısının engellemeye çalıştığı protestoda Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Bıçak Kemikte” şiirini okuyan bir emekçi gözaltına alındı.