
İşçilerin mücadele örgütü UİD-DER, 2 Haziranda Asen Metal işçilerine bir dayanışma ziyareti düzenledi. “İşçiler Boyun Eğmiyor Mücadele Ediyor! Yaşasın Sınıf Dayanışması!” pankartı arkasında bir araya gelen UİD-DER’li işçiler, direniş alanına sloganlarla yürüdüler. “Çaylar bizden, dayanışma sizden” diyerek tüm sınıf kardeşlerini direnişlerine dayanışma göstermeye, destek vermeye çağıran Asen Metal işçileri, UİD-DER’li işçileri coşkuyla karşıladılar.
Direniş alanında bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Gebze 1 Nolu Şube Sekreteri Fehmi Elmacı, UİD-DER’li işçilere “mücadele dayanışmayla büyür, iyi ki varsınız, hoş geldiniz” dedi. UİD-DER adına yapılan kısa selamlamada şöyle söylendi: “UİD-DER adına hepinizi coşkuyla selamlıyoruz. Bu onurlu mücadelenizin karşısında bulunan patronlar bilmelidirler ki asla yalnız değilsiniz! Bugün burada sınıf kardeşleriniz sizlerle. Bugün burada genç işçiler, emekçi kadınlar sizlerle. Bugün burada grev ve direnişlerden gelen işçilerin kurduğu UİD-DER sizlerle.”
UİD-DER Kadın Komitesi adına yapılan konuşmada ise şöyle denildi: “UİD-DER Kadın Komitesi olarak mücadelenizde yanınızdayız. Bunu bilmenizi istiyoruz. Asen direnişçisi kadın ve erkek kardeşlerimiz, el ele, omuz omuza mücadeleniz bizim için çok değerli. Çünkü emekçi kadınlar öne çıktığı müddetçe başaracağımızı biliyoruz.” Konuşmanın sonunda UİD-DER Kadın Komitesi adına dayanışmanın ve mücadelenin simgesi olarak direnişçi kadın işçilere çiçek takdim edildi.
Ziyarette UİD-DER’li işçilerin hazırladığı ikramlarla sohbetler koyulaştı. Asen Metal işçileri, tıpkı kendileri gibi çeşitli grev ve direnişlerde, mücadele alanlarında bir araya gelmiş UİD-DER’li işçilerin deneyimlerini ilgiyle dinlediler. Direnişin kendilerine işçi sınıfının bir parçası olduğunu öğrettiğini belirttiler. UİD-DER’li işçiler, Asen Metal direnişinin ne ilk ne de son işçi direnişi olduğunu, işçilerin ancak birlik olurlarsa sorunlarına çözüm bulabileceklerini, bunun için dil, din, inanç ayırmadan işçi sınıfının birlik içinde olmasının önemini vurguladılar.
Sohbetlerin ardından UİD-DER Müzik Topluluğu (UMUT) mücadele ezgileriyle direniş alanını bayram yerine çevirdi. Mücadele ezgileri hep birlikte söylendi, kol kola halaylar çekildi. Dayanışma ve umut perçinlendi.
Dayanışma ziyareti sloganlarla son buldu. Asen Metal işçileri direnişlerine coşku taşıyan, kararlılıklarını arttıran UİD-DER’li işçilere teşekkür ettiler.