
İngiltere’de işçilerin grev dalgası yükselmeye devam ediyor. Grevde olan CWU üyesi 115 bin posta işçisi, UCU üyesi 70 bin üniversite çalışanı, NEU üyesi 4 bin öğretmen 30 Kasımda meydanlarda bir araya geldi, taleplerini haykırdı. UCU Sendikasına üye üniversite çalışanları grevlerinin üçüncü gününde büyük bir protesto düzenledi. King Cross tren istasyonu önünde gerçekleşen protestoya NEU ve CWU sendikaları da katılım çağrısında bulundu, 3 sendika eylemlerini ve grevlerini birleştirdi. Farklı sektörlerden işçiler hep birlikte ortak taleplerini ve sloganlarını haykırdı.
On binlerce işçi ülke genelindeki grev meydanlarında taleplerini haykırırken, binlerce işçi de Londra’daki protestoda bir araya geldi. İşçiler enflasyonun üzerinde ücret artışı yapılmasını, çalışma koşullarının düzeltilmesini, iş güvencesi sağlanmasını, emeklilik haklarının tanınmasını ve korunmasını talep ettiler. Sendikalı, grevci işçilerin yanı sıra farklı sektörlerden işçiler, sendikalardan temsilci ve yöneticiler, emekten yana milletvekilleri, çeşitli kitle örgütleri ve sosyalistler alanda yerlerini alarak sınıf dayanışmasını yükselttiler. Eyleme öğrenciler de katıldılar ve üniversite çalışanlarıyla dayanışma içinde olduklarını gösterdiler.
Eylemde yapılan konuşmalarda işçiler arasında yaratılmak istenen her türlü yapay ayrıma ve düşmanlığa karşı işçilerin birlik ve dayanışmasını yükseltme çağrısı yapıldı. İngiltere işçi sınıfının kurtarıcı beklemeyeceği, grev ve eylemlerle haklarını söke söke alacağı vurgulandı.
CWU 9 Aralıkta bir miting düzenleyeceğini ve grevlerini sürdüreceğini açıklarken RMT üyesi demiryolu işçileri, öğretmenler, hemşireler ve posta işçileri de Aralık ve Ocak ayı boyunca greve çıkacaklarını duyurdular.