
Mersin Limanında işçiler iş bıraktı
Mersin Limanında Öz Güneş Taşımacılık ve LDH Lojistik’te çalışan yaklaşık 200 işçi, patronun maaşlara yüzde 30 zam dayatmasını kabul etmeyerek iş bıraktı. İşçiler, taşeronda genel bir uygulama olan asgari ücretin üstündeki ücretin ve primin elden ödenmesini de kabul etmiyorlar. Tüm ücret alacaklarının bankaya yatırılmasını talep ediyorlar. Çalışma koşullarının ağır olduğunu, sabah 07.00 da iş başı yaptıklarını, mesainin iş ne zaman biterse o zaman bittiğini, haklarını almak için sendikalı olmak istediklerini fakat işverenlerin iş kolu değiştirerek buna engel olduğunu söylüyorlar. İşçiler, haklarını alana kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını vurguluyorlar.
LC Waikiki-Kluh taşeron işçilerinin haklı mücadelesi devam ediyor
LC Waikiki’nin İstanbul’da çeşitli depolarında Kluh taşeron şirketine bağlı çalışan işçiler, banka promosyonu ve prim hakları için Aralık ayında iş bırakmışlardı. Hakları için mücadeleye devam eden işçiler, 10 Ocak sabahı tekrar iş bıraktılar. Vardiya değişimlerinde de devam eden eylem sonrası 5 işçinin işten atılması üzerine işçiler, taleplerine işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını da ekleyerek eylemlerine devam etti.
İşçiler, promosyon paralarının nakit ödenmesini ve LC Waikiki bünyesinde diğer işçilerle aynı haklara sahip olarak çalışmayı talep ediyorlar.
Kazanılmış haklarını isteyen Süperlit işçilerine işten atma ve polis saldırısı
Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde faaliyet gösteren Süperlit Boru fabrikası işçileri toplu iş sözleşmesinden doğan enflasyon oranında ücret artışı hakları için iş durdurup direnişe başladılar. Hak-İş’e bağlı Öz Toprak-İş’in işçilerden izinsiz imzaladığı ara protokol sonrası, enflasyon oranındaki zammı vermekten vazgeçen patrona karşı 10 Ocakta (dün) fabrikaya kapandılar. Bugün 21 işçiyi işten atan patronun çağırdığı polis işçilere müdahale etti.